Nieuws Bemiddelaar en verbindende communicator schrijven samen nieuw verhaal

Bemiddelaar en verbindende communicator schrijven samen nieuw verhaal

Dominique Renders en Corrylaura Van Bladel.

Bemiddelaar en verbindende communicator schrijven samen nieuw verhaal

DIEST/LAAKDAL – Dominique Renders, zaakvoerster van het erkende Diestse bemiddelingsbureau De Hefboom, gaat een structurele samenwerking aan met het Kempense Blabla (Huis voor verbinding-geweldloze communicatie) van Corrylaura Van Bladel.  

Dominique Renders van De Hefboom en Corrylaura Van Bladel, zaakvoerster van Blabla (Huis voor verbinding-geweldloze communicatie), wisten van elkaars professionele bestaan af maar kenden elkaar niet persoonlijk. Vorige zomer is daar verandering in gekomen. “Toen hebben we de eerste verkennende gesprekken gevoerd om te zien of er een klik is en onze respectievelijke professionele activiteiten samen een meerwaarde konden betekenen voor particulieren en bedrijven”, zegt Dominique.

De Hefboom 

Na een carrière als woordvoerster bij vervoersmaatschappij De Lijn Vlaams-Brabant maakte Dominique Renders in 2017 de overstap naar een eigen zaak: De Hefboom. “Als erkende bemiddelaar begeleid ik professionals & teams (B2B) die een duurzame, professionele samenwerking willen starten, die hun samenwerking willen versterken omdat ze niet loopt zoals gewenst of die beslist hebben de samenwerking te beëindigen. Als derde neutrale partij faciliteer ik medewerkers onderling, tussen leidinggevenden en medewerkers maar ook het management of vennoten sta ik bij”, zegt Dominique. De Hefboom focust op het curatieve luik.

Elkaar versterken

Haar collega Corrylaura Van Bladel heeft al meer dan 20 jaar ervaring. Blabla (Huis voor verbinding-geweldloze communicatie) verzorgt trainingen en levert consultancydiensten vanuit geweldloze communicatie voor individuen, organisaties en groepen voor profit en social-profit. Blabla werkt veeleer preventief en helpt mensen bijvoorbeeld om moeilijke boodschappen te kunnen brengen of om te gaan met onenigheid. “We zien dat de activiteiten van Blabla en die van De Hefboom op elkaar inwerken en elkaar versterken. De keuze om structureel samen te werken is op heel wat vlakken een win-winsituatie”, zegt Dominique nog.

Nieuwe juridische structuur

Sinds begin dit jaar hebben Dominique en Corrylaura een nieuwe juridische structuur opgestart. “Blabla en De Hefboom zullen op termijn afzonderlijk niet blijven bestaan.  Er volgt later dit jaar een nieuwe bedrijfsnaam en een nieuwe look en feel met een nog sterker verhaal. Uiteindelijk is het de bedoeling een integraal aanbod uit te werken dat redelijk uniek in de branche is”, luidt het nog. De exploitatiezetels in Diest en Laakdal blijven behouden.

Freelancers

Dominique en Corrylaura doen geregeld een beroep op een 10-tal freelancers die overal te lande trainingen rond verbindende communicatie geven aan particulieren en bedrijven. Corrylaura is ook internationaal actief.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.