Nieuws Kempen Beneens: “IT is het hart van ons bedrijf”

Beneens: “IT is het hart van ons bedrijf”

Beneens: “IT is het hart van ons bedrijf”

Als bouw- en interieurbedrijf stort Beneens zich op diverse projecten. Ook het bouwen van de toekomst triggert deze Olense onderneming, wat recent nog resulteerde in het allereerste 3D-geprinte huis ter wereld. Verrassend of niet, maar IT speelt in alle opdrachten een belangrijke rol en daarvoor rekent Joeri Beneens, bestuurder van Beneens, op Netropolix. Een interview.

Waar maakt Beneens zich sterk in?

“Van ruwbouw en schrijnwerk tot een moderne interieurafdeling, vrijwel alles gebeurt in eigen beheer met een 140-tal medewerkers. We staan voor een hoge afwerkingsgraad met idem kwaliteit. Verder werken we mee aan het bouwen van de toekomst en hebben we een belangrijk aandeel in Kamp C waar het allereerste huis ooit via 3D-printing werd opgezet.”

Hoe belangrijk is IT dan binnen jullie bedrijfsvoering?

“Ik durf zeggen dat IT het hart van ons bedrijf is. Alle bedrijfsprocessen draaien op onze server, waaronder de productie-aansturing. Zo weten onze machines bij het scannen van barcodes bijvoorbeeld perfect welke bewerkingen ze moeten doen. Als dat lam ligt, ligt ook onze productie lam.”

Hoe is de samenwerking met Netropolix gestart?

“Sinds 2013 is het allemaal zeer snel gegaan. Ons eerste contact was toen we diep in de penarie zaten. Voordien lag onze IT immers in handen van één zelfstandige en dat liep op een gegeven moment fout af. Netropolix heeft ons er zeer snel weer bovenop geholpen en nog belangrijker: ons gewezen op een optimalere aanpak. Sindsdien hebben we onze les geleerd dat je zowel voor soft- als hardware een betrouwbaar bedrijf aan je zijde nodig hebt.”

Hoe is dat vertrouwen er gekomen?

Beneens richtte het kantoor van Netropolix in.

“Er wordt voortdurend een gevoel van rust gecreëerd. We hebben intern zelf iemand voor IT die eerstelijnshulp biedt, maar hij kan telkens met vragen rechtstreeks terugkoppelen. Verder komt een medewerker van Netropolix enkele dagen per maand voor de nodige updates en onderhoud langs. Dat is ook steeds dezelfde persoon die intussen ons bedrijf kent en ons met zijn kennis gepast kan helpen. Bovendien denkt Netropolix op lange termijn na, over hoe je ook in de toekomst sterk staat. Dat strategisch advies is een enorme meerwaarde in een snel evoluerende wereld.”

En dat vertrouwen is geheel wederzijds!

“Dat maakt het een leuke wisselwerking. Het was bijzonder fijn dat we de kantoorinrichting van Netropolix op ons mochten nemen. Je kent elkaars werk, weet dat het kwalitatief goed zit en dat geeft zo’n samenwerking net die extra touch.”

Lees het volledige interview via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.