Nieuws Kempen Benny Hoebregs wil een club van aandeelhouders voor ASV Geel

Benny Hoebregs wil een club van aandeelhouders voor ASV Geel

Benny Hoebregs wil een club van aandeelhouders voor ASV Geel

GEEL – Benny Hoebregs, de nieuwe eigenaar en voorzitter van ASV Geel heeft een plan klaar om de club er financieel weer bovenop te helpen. Dat plan rekent op de inbreng van verscheidene ondernemers in de streek. Hoebregs wil een groep van 10 tot 30 aandeelhouders samenstellen.

“Ik ben een atypische voorzitter. Ik heb geen miljoenen op zak”, begint Benny Hoebregs wanneer we hem polsen naar zijn plannen met ASV. De ondernemer uit Sint-Truiden nam eerder dit jaar de noodlijdende Geelse voetbalclub over. Om de club weer uit het slop te halen, wil hij iets anders doen dan wat in het verleden is geprobeerd. “Ik wil iets anders in gang zetten. Ik heb een model voor ogen dat ik nu in Geel in de praktijk wil brengen, maar dat mogelijk ook voor andere voetbalploegen goed kan werken. In de plaats van één grote klant, die voor pakweg 80 procent verantwoordelijk is, wil ik liever vele kleintjes. Ik mik op 10, 20 tot 30 aandeelhouders.”

Vele kleintjes maken een groot

Hoebregs wil vermijden dat de ASV Geel, zoals vele andere clubs, afhankelijk is van één grote geldschieter. Want als die zich terugtrekt, zit de club meteen in de problemen. Dat is minder het geval wanneer het risico is gespreid over meerdere aandeelhouders. “Ik ben mij ervan bewust dat ook dat niet evident is”, zegt Hoebregs. “Je hebt dan te maken met verschillende persoonlijkheden, verschillende meningen, verschillende belangen. Dus dat is moeilijker om een consensus te vinden. Onder meer daarom zoek ik gegadigden die hier niet vanuit een machtsprincipe willen instappen. Niet het type mensen dat wil kunnen zeggen: ik ‘heb’ dat bedrijf’.”

Mensen verenigen

Benny Hoebregs runt in Hasselt HR-softwarebedrijf Centhro. Omdat zijn zoon voetbalt bij ASV Geel is hij bij de club betrokken geraakt. “De voetbalwereld trekt mij aan omdat het een van de weinige dingen is die elke week duizenden mensen op de been brengt en hen verenigt rond hoop, vreugde en teleurstelling”, vertelt Hoebregs. “Geld en ego spelen daarin weliswaar een grote rol. Daar zal ik rekening mee moeten houden. Wat ik nu voor ASV Geel wil uitwerken, is een fundament. Een huis kan je in de loop der jaren nog aanpassen, maar aan de fundamenten kom je niet meer aan. Die zie je ook niet.”

Liefst 20 aandeelhouders

Benny Hoebregs wil het komend seizoen voor 50% aandeelhouders vinden. Het seizoen daarna zouden er voor de volle 100% aandeelhouders moeten zijn. “Ik pas eigenlijk hetzelfde principe toe als in mijn bedrijf”, weet Hoebregs. “Ik ben niet afhankelijk van één klant, maar ik heb een reeks klanten die recurrent betalen. Ik ken geen andere club die het op die manier aanpakt. Alleen La Louvière, maar dat is nog anders Zij hebben 300 aandeelhouders, bijna allemaal particulieren. Ik wil er een 20-tal om zo te geraken aan 50.000 euro per maand. Daarbij hoop ik dat die aandeelhouders ook onderling een goede klik krijgen, zodat er ook een zakelijke binding ontstaat tussen die mensen.”

Benny Hoebregs wil een van de komende dagen met zijn verankeringsplan naar het Geelse bedrijfsleven stappen. “We houden heel binnenkort een verankeringsmoment. Daarbij heb ik de steun gekregen van Vic Keersmaekers, wat heel fijn is. Hij heeft een verleden bij de club én een goede connectie met Geel, wat ik nog niet heb. Er zijn trouwens bedrijfsleiders die al hebben toegehapt, maar ik vertel nu nog niet wie. Ik wil mijn troeven op het juiste moment op tafel gooien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.