Nieuws Kempen BIG genomineerd voor Award Excellente Onderneming

BIG genomineerd voor Award Excellente Onderneming

BIG genomineerd voor Award Excellente Onderneming

Es Goossens (1024x682)Brandweer Informatiecentrum Gevaarlijke stoffen (BIG) uit Geel is het tweede bedrijf dat op donderdag 26 september kans maakt op de Award Excellente Onderneming 2013 voor het arrondissement Turnhout. Net zoals de eerste genomineerde Belgabroed uit Merksplas is ook BIG genomineerd op basis van hun profiel. Jan Hendrickx, directeur Voka Kempen: “We selecteren de drie bedrijven op basis van hun groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde tijdens de voorbije drie jaren. Cijfers die vertalen dat het hier om creatieve bedrijven gaat, bedrijven ook met een visie op de toekomst.”

BIG geeft wereldwijd bedrijven en overheden uitmuntend advies over gevaarlijke stoffen. De vzw ontwikkelde een databank met informatie over gevaarlijke stoffen en mengsels. Meer dan 50.000 volledige productdossiers en 40.000 dossiers met basisgegevens. Continu gecontroleerd. Online beschikbaar in 17 talen. Een huzarenstukje waarbij heel wat unieke knowhow opgebouwd wordt. “De databank stelt gebruikers in staat producten te identificeren, de gevaren die ermee verbonden zijn juist in te schatten, beschermingsmaatregelen te ontdekken en de stoffen op te ruimen”, vertelt directeur Es Goossens. “Deze knowhow stelt BIG op allerhande manieren ter beschikking van, vaak chemische, bedrijven en veiligheidsdiensten. Meestal tegen betaling van een jaarlijkse bijdrage.”

Het Geelse bedrijf heeft ook een noodcentrum uitgebouwd dat 24 op 24 bereikbaar is bij ongevallen met gevaarlijke stoffen. “Daarnaast voorzien we ook opleiding en bieden we gerichte producten en diensten aan”, vult Goossens aan. “Van het opmaken en vertalen van veiligheidsdocumenten over begeleiding op het vlak van reach en het transport van gevaarlijke stoffen tot een pictogrammen-CD.”

Voka Kempen combineert de uitreiking van de zesde Award Excellente Onderneming met de jaarlijkse ledenontmoeting en de viering van de jarige bedrijven. Voor en na de award uitreiking kunnen de aanwezigen een bezoek brengen aan in een informele netwerkbeurs waarop de nieuwe leden van Voka Kempen zich voorstellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.