Nieuws Kempen Bijzonder boek: van rokende cafébaas naar toptriatleet en ondernemer

Bijzonder boek: van rokende cafébaas naar toptriatleet en ondernemer

Bijzonder boek: van rokende cafébaas naar toptriatleet en ondernemer

Dirk Baelus (rechts) overhandigde het eerste exemplaar aan Marc Coucke.

Dirk Baelus (rechts) overhandigde het eerste exemplaar aan Marc Coucke.

Arendonkenaar Dirk Baelus heeft in ‘Op weg naar balans’ zijn nog jonge leven neergeschreven en het leest als een spannend jongensboek. Ondanks zijn 35 jaar heeft hij al heel wat waters doorzwommen, zowel letterlijk als figuurlijk. Voorlopig hoogtepunt op zakelijk vlak was de verkoop vorig jaar van zijn sportvoedingmerk Innerme aan Omega Pharma. Maar daaraan ging een lange weg vooraf.

In 2002 opende Dirk met zijn zus een nachtcafé in het centrum van Arendonk en rookte in die periode makkelijk een pakje sigaretten per dag. Via een weddenschap belandde hij in het triatlon, waarmee voor hem een nieuwe leven startte. Want de sport bracht hem naar gezonde voeding en daarin is hij tot op de dag van vandaag bijzonder fanatiek. Hij creëerde er ook zijn bedrijfje rond. Op sportief vlak kon hij zich vier keer kwalificeren voor de Iron Man op Hawaï en won in 2009 de volledige triatlon van Neerpelt. Al zijn prestaties leverde hij op natuurlijke voeding.

Tom Boonen, Kim Clijsters
Tijdens een trainingskamp in Zuid-Frankrijk, gecombineerd met een stage in een macrobiotisch centrum, in 2008 leerde hij een Japanse dame kennen en startte onder de naam SeaZen met de invoer van Japanse voedingsproducten. Het jaar nadien trok hij zelf naar Japan om meer kennis te vergaren over die gezonde producten en daar ontstonden de kiemen voor een eigen merk in sportvoeding. Wanneer bekend raakte dat Tom Boonen, Kim Clijsters en Saartje Vandendriessche bij hem kookworkshops kwamen volgen, kreeg hij naam in de sportwereld als voedingsexpert.

Al die tijd bleef hij werken aan zijn eigen sportreep. Dirk Baelus in zijn boek: “Na mijn Japanse trip wist ik met zekerheid dat ik pure sportvoeding wou ontwikkelen, zonder geraffineerde suikers. (…) Het duurde zeker vijf jaar vooraleer het productieproces op punt stond. Traditionele sportrepen moeten het hebben van snelle suikers, die heel wat maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken. Wij kozen resoluut voor trage suikers.”

In het rood
In januari 2012 kwam de eerste sportreep van Innerme op de markt. Maar dat gebeurde niet zonder enkele jaren financieel serieus in het rood te gaan. Nadat de gesprekken met een investeerder afsprongen, trok hij zijn stoute schoenen aan en belde naar Omega Pharma. “Binnen de 5 minuten kreeg ik antwoord van Davy De Vlieger, CEO van Etixx. Bleek dat ze inderdaad op zoek waren naar een extra sportmerk in natuurvoeding. Ik was op het juiste moment op de juiste plaats.”

‘Op weg naar balans’ wordt samen te koop aangeboden met ‘De basis van natuurlijke voeding’, waarin Dirk Baelus een toelichting geeft bij ingrediënten en recepten toont. De boeken zijn verkrijgbaar via Standaard Boekhandel en online.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer