Nieuws Kempen Biobest bekoort Amerikaanse cannabisteler

Biobest bekoort Amerikaanse cannabisteler

Biobest bekoort Amerikaanse cannabisteler

WESTERLO – Het Amerikaanse Garden Remedies is gespecialiseerd in het telen van medicinale cannabis. “Met hulp van het Biobest-team hebben we het gebruik van chemische gewasbescherming kunnen vermijden. Hierdoor kunnen we de meest zuivere en gezonde producten produceren”, vertelt teeltmanager Kyle Vigeant.

Garden Remedies werd in 2013 opgericht in Fitchburg Massachusetts. “Ons doel is het zuiverste product van de hoogste kwaliteit bieden voor onze patiënten. Ik besloot om met biologische bestrijding te gaan werken omdat dit een veilig en effectief alternatief is voor pesticiden”, legt Kyle Vigeant uit. Het Amerikaanse bedrijf teelt medicinale cannabis op een oppervlakte van maar liefst 8.300 m².

Kwaliteitsvolle samenwerking

Kyle Vigeant koos voor een samenwerking met Biobest uit Westerlo. “Het Belgische bedrijf geeft goede technische adviezen en biedt een buitengewoon goede service.” Iedere twee weken wordt een biologische bestrijding uitgezet. “Al snel zagen we zeer positieve resultaten van deze aanpak.”

Biobest is ondertussen wereldwijd actief in een 20-tal landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.