Nieuws Kempen Biobest vindt AI-partner in Canada

Biobest vindt AI-partner in Canada

Biobest vindt AI-partner in Canada

Biobest Group nv met hoofdzetel in Westerlo is een wereldspeler op het gebied van biologische bestrijding van plagen en ziekten. Het bedrijf tekende recent een samenwerkingsovereenkomst met een Canadese ontwikkelaar van geautomatiseerd kasbeheer en technologieën voor het monitoren van gewasgezondheid. Dankzij deze samenwerking kan Biobest aan glastelers binnen heel Europa de technologie van ‘ecoation’ Innovative Solutions Inc aanbieden.

De twee bedrijven zullen nauw samenwerken zodat telers optimaal kunnen genieten van de combinatie van artificiële intelligentie en de ervaren Biobest-adviseurs. “De technische adviseurs van Biobest zijn experten op het vlak van IPM (geïntegreerde gewasbescherming, red.) -programma’s en het begeleiden van telers hierin. De mogelijkheid om deze expertise te combineren met de digitale scoutgegevens en observaties zal optimalisatie nóg verder mogelijk maken. De gezamenlijke kracht van mens en machine vormt zo een krachtige combinatie,” aldus Jean-Marc Vandoorne, Biobest ceo.

Deze ecoation-technologie ondersteunt telers op vlak van geïntegreerde gewasbescherming, oogstprognose en kwaliteitscontrole in de kas. Zo kan een teler de volledige IPM-workflow digitaliseren. Ook genereert het platform real-time waarschuwingen voor het risico op plagen. De ecoation software biedt inzichten tot op een m² binnen de kas.

Biobest vermarkt kwaliteitsvolle insecten en mijten voor biologische bestrijding, en ook hommels voor bestuiving van bedekte teelten en zachtfruit. Het Kempische bedrijf is in meer dan 70 landen actief – zoals Australië, Frankrijk, China en Argentinië – met 1.700 werknemers wereldwijd. In 1987 was Biobest het eerste bedrijf dat hommels op de markt bracht. Biobest zet sterk in op Research & Development.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.