Nieuws Kempen Biscuiterie Thijs bakt niet alleen, maar boert ook goed

Biscuiterie Thijs bakt niet alleen, maar boert ook goed

Biscuiterie Thijs bakt niet alleen, maar boert ook goed

HERENTALS – Het gaat goed met Biscuiterie Thijs. De producent van onder meer wafels nam eerder dit jaar nog een participatie in Dimabel uit Ieper en kan via zijn holding een mooie winst afleveren. 

De Kempense familie Thys keert zichzelf 12 miljoen euro uit via haar holding Bouwelhof. Dat is te lezen op de website ‘De Rijkste Belgen’. De holding Bouwelhof. controleert de Biscuiterie Thijs. In vijf productie eenheden levert die jaarlijks 800 miljoen wafels af, die klanten op hun beurt kunnen verkopen als huismerken. De belangrijkste daarbij is de groep Lidl, goed voor een jaarlijks afname van 190 miljoen wafels. De topper blijft de Luikse wafel zonder chocolade. Vorig jaar haalde Biscuiterie Thijs een omzet van 88 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 14,5 miljoen euro. De huidige financiële operatie loopt over een kapitaalvermindering van 11,1 miljoen euro en een dividend van 0,9 miljoen euro. Het vermogen van de familie Thys stijgt tot 83 miljoen euro.

In 2020 omvat het bedrijf 27 productielijnen verdeeld over 5 productie eenheden. De bedrijfsoppervlakte groeide van 800 vierkante meter in 1994 tot 85.000 vierkante meter. Biscuiterie Thys werd opgestart door de nu 82-jarige Jules Thys en zijn vrouw Simonne. Hun zoon Jan (50) heeft nu samen met zijn zussen Lieve, Marjan en Katrien de bedrijfsleiding in handen. Vader Jules werkte destijds in de koekjesfabriek van De Beukelaer, het huidige Mondelez. Voor en na zijn werkuren hielp hij zijn schoonvader in de bakkerij, waar hij brood en wafels bakte. In 1974 kocht hij enkele wafelijzers, maakte hij zelf zijn eerste oven en begon zelf ook wafels te bakken.

In de lente van dit jaar, in volle coronatijd, nam Biscuiterie Thijs nog een participatie van 30 % in de Wafelbakkerij Dimabel uit Ieper. Beide bedrijven werkten al nauw samen in het verleden na een zware brand bij Dimabel. Laatstgenoemde bedrijf is specialist in het ‘health-segment’, met goed verkopende suikervrije- en biowafels.

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer