Nieuws Kempen Bistro Tilo moet alweer lancering nieuwe zaak uitstellen door corona

Bistro Tilo moet alweer lancering nieuwe zaak uitstellen door corona

Bistro Tilo moet alweer lancering nieuwe zaak uitstellen door corona

RETIE – Bistro Tilo is een van de vele horecazaken die door de coronamaatregelen opnieuw dicht moeten. Opvallend: bij bistro Tilo was dat in het voorjaar net wanneer de zaak voor het eerst zou openen en nu gebeurt het net voor het nieuwe winterrestaurant van Tilo zou open gaan.

Toen Griet Cools en Bert Geuens in oktober vorig jaar in het huwelijksbootje stapten, droomden ze al luidop van een eigen horecazaak. Zo viel hun oog op een oud en charmant rusthuis langs de N123 van Retie naar Mol-Postel. Half februari kwamen ze tot een akkoord met de eigenaar. Hun huurcontract, voor een periode van negen jaar, ging in op 1 maart. Daarna begon een race tegen de klok, want met Pasen wilden ze hun nieuwe bistro openen. Maar corona kwam roet in het eten gooien. Door de lockdown kon Bistro Tilo niet openen. Half Juni was het dan eindelijk zover. Het koppel kon eindelijk zijn droom verwezenlijken. En met succes! De zaak was alle dagen volzet. Ondanks de uitgestelde start, leek het dit seizoen nog goed te komen. Er borrelden zelf al nieuwe ideeën op. “Omdat we vaak mensen moeten weigeren wegens onvoldoende plaats, kwam het idee de feestzaal om te toveren tot een uniek winterrestaurant, aangezien de zaal nu toch niet mag worden verhuurd.”

Alpen

De muren werden volledig bekleed met hout, er werden toepasselijke meubelen gezocht en er is zelfs een berglandschap te zien. Wie er binnen stapt, komt in de sfeer van de Franse Alpen. Maar dat binnen stappen zal toch niet voor meteen zijn. “Net als in het voorjaar kregen we nu ook weer in de week waarin we wilden openen, het nieuws van een verplichte sluiting voor de horeca.”

Veilig

De uitbaters kijken alvast reikhalzend uit naar het moment dat ze ook in het winterrestaurant gasten mogen ontvangen. Veilig ontvangen, benadrukken ze. “Door de uitbreiding hebben we nu meer ruimte en kunnen we nog beter de mensen uit elkaar zetten. Ook hebben we geïnvesteerd in B Air lampen. Die desinfecteren permanent de lucht in ons winterrestaurant met UVC licht. Dat gebeurt volkomen veilig voor mensen en dieren die aanwezig zijn. De Philips UV lampen in de B AIR vernietigen bacteriën, virussen, schimmels en sporen in de luchtstroom. Hiermee zijn we de pionier in de horeca. Eigenlijk kan je nergens veiliger zitten dan bij ons”, glimlachen Griet en Bert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.