Voorbijgangers van het pand op de Vrijheid in Hoogstraten kunnen niet naast de aankondiging kijken die op de ramen is aangebracht. Het wordt voor Bjornies het vierde filiaal in de provincie. “Vier jaar geleden zijn we gestart in Kontich”, zegt Björn Boudin. “Het ijssalon nam een goede start en intussen zijn we ook te vinden in Boom en Antwerpen. Op een online bevraging in welke gemeenten mensen graag Bjornies wilden, kwam Hoogstraten in de top drie. We gingen op zoek naar een geschikte locatie en hebben niet lang getwijfeld.”
“Dit pand bevindt zich tegenover een school en er passeren hier veel fietsers en voetgangers. Een ideale plek om ons te vestigen. Nu zijn we bezig om het gebouw volledig te strippen. Vanaf december starten de verbouwingen, er komen nieuwe muren en een nieuw plafond. De bedoeling is om begin maart Bjornies Hoogstraten te openen, misschien al eind februari als het dan goed weer is”, legt Björn Boudin uit.

Het worden drukke maanden voor Björn, want ook in Oostmalle gaat volgend jaar een Bjornies ijssalon open. “De winterperiode is sowieso iets rustiger, die gebruiken we om vijf à tien nieuwe smaken te ontwikkelen. Het plan is om volgend jaar ijs met kruiding in het assortiment te hebben. Peper maakt het ijs iets pikanter van smaak. Bij ons is echt alles huisbereid in het eigen atelier. Het speculaas of de brownies voor het ijs met die smaken bakken we zelf, net als de boudoirs voor ijs met tiramisusmaak”, vertelt Björn.
Lees ook: Bjornies ijs komt naar Kloosterstraat Antwerpen, na succes in Kontich en Boom
In Hoogstraten komt er geen atelier van Bjornies, het ijs wordt elke dag van de productieruimte naar de Noorderkempen gebracht. “Het ijssalon gaat elke dag open zijn van 13 uur tot minstens 22 uur. Klanten hebben de keuze uit 24 smaken: 16 vaste en 8 wisselende. In de winterperiode verkopen we ook wafels.”