Nieuws Kempen Blauwe bessen moeten een zacht donslaagje hebben

Blauwe bessen moeten een zacht donslaagje hebben

Blauwe bessen moeten een zacht donslaagje hebben

HOOGSTRATEN – Coöperatie Hoogstraten brengt vanaf 13 juni weer blauwe bessen op de markt. Blauwe bessen zijn naast aardbeien de grootste groep in de Hoogstraatse zachtfruit-familie.

Blauwe bessen zijn niet alleen herkenbaar aan hun blauwzwarte kleur, ze moeten ook een zacht donslaagje hebben. “Dit natuurlijke beschermlaagje kan gezien worden als een kwaliteitskenmerk van handmatig oogsten”, zegt marketing manager Jan Engelen.

De telers van de Coöperatie Hoogstraten oogsten de bessen stuk voor stuk met de hand, zodat het donslaagje niet wordt beschadigd. “Zodra het donslaagje verdwenen is, hebben de bessen veel van hun smaak verloren. Na het plukken worden de besjes voorzichtig in doosjes verdeeld en kort in een optimale koeling geplaatst, voor ze bij ons worden verkocht.”

De Hoogstraten blauwe bessen zijn volgens Jan Engelen niet te vergelijken met buitenlandse varianten. “Bovendien hebben ze dit voorjaar een optimaal groeizaam weer gehad.” De blauwe bessen zijn verkrijgbaar tot oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.