Nieuws Kempen BNI zet netwerkmeetings online voort

BNI zet netwerkmeetings online voort

BNI zet netwerkmeetings online voort

Netwerkorganisatie BNI (Business Network International) blijft samenkomen met zijn leden, al is dat nu dan virtueel. Jan De Wachter regiodirecteur voor BNI van Limburg en arrondissement Turnhout stelt vast dat de online vergaderingen van BNI een groot succes kennen.

De zakelijke aanbevelingsorganisatie Business Network International bestaat nu bijna 8 jaar in Vlaanderen. BNI bestaat uit plaatselijke afdelingen waar telkens een groep ondernemers samenkomt om ideeën uit te wisselen en naar elkaar te luisteren. Die meetings worden nu online verder gezet.

“Vandaag wordt het opnieuw duidelijk dat het niet altijd belangrijk is ‘wat’ je kent, maar ‘wie’ je kent. Onze 2.500 BNI leden zijn eigenlijk 2.500 gezinnen“ zegt Jan De Wachter regiodirecteur van Limburg en arrondissement Turnhout, “Wat de leden dagelijks voor elkaar doen, gaat veel verder dan de economie of hun bedrijven. Het gaat over echte levens. Het gaat over echtgenoten, ouders, kinderen.”

bni online

Samenkomen doen BNI leden en hun bezoekers nu via het platform bni online™. Sinds 23 maart werd in Vlaanderen al voor meer dan 960.000 minuten vergaderd op dit platform. “Wij staan versteld van de snelheid waarmee BNI leden met oplossingen komen” zegt Jan De Wachter, “Het toont voor ons nogmaals aan dat een sterk netwerk de belangrijkste steunpilaar is van een succesvolle ondernemer”

Normaal komen BNI chapters komen wekelijks op een vaste ochtend samen. Tijdens deze meetings krijgen ondernemers de kans om over hun bedrijf te spreken en gericht een vraag te stellen aan alle aanwezigen. Doordat BNI leden elkaar wekelijks ontmoeten, kennen ze elkaars bedrijf door en door. Zo ontstaat er een unieke vorm van vertrouwen en net dat blijkt ook vandaag cruciaal te zijn. “BNI is een directe vorm van netwerken met engagement, die gebaseerd is op de filosofie van ‘Geven Loont,’” zegt Jan De Wachter, “als jij mij aanbeveelt in jouw netwerk en ik hetzelfde doe voor jou, leidt dat onvermijdelijk tot nieuwe en betere opdrachten. Binnen BNI denken we constructief en zoeken we naar synergie.”

gemeenschap

“Nu meer dan ooit zien we de kracht van het netwerk” vertelt Jan De Wachter. Al sinds maart 2020 namen BNI leden het voortouw en bundelden hun krachten om hulp te voorzien in hun regio. De sterkte van BNI zit onder andere in de diversiteit van het netwerk. Per beroepscategorie mag er immers maar 1 vertegenwoordiger lid worden. “Op die manier vertegenwoordigen wij de hele economie” verduidelijkt Jan De Wachter. Op momenten als deze kunnen ondernemers van elkaar leren. Een schoenmaker, een verzekeraar, een boekhouder en een advocaat kijken volledig anders naar deze situatie. Binnen BNI helpen en steunen ze elkaar. “Het was cruciaal om voor onze leden en alle ondernemers het netwerk open te houden”, zegt Jan De Wachter. “Daarom werkten we met man en macht een digitale netwerkoplossing uit.” “Met BNI zijn we nu zeker ook een vangnet voor onze leden en hun gezinnen en elke andere ondernemer die online op bezoek komt” vult Jan De Wachter aan. “Nu meer dan ooit “loont het geven”. Je vergeet niet zomaar een helpende hand wanneer het moeilijker ging.”

www.bni-vlaanderen.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.