Boekhoudkantoor Kama B opent 2de vestiging in Geel

In de loop van volgende maand opent boekhoud- en belastingkantoor Kama B uit Retie een 2de vestiging in Geel. Dat komt in het voormalige Centea-kantoor aan de Dr. Van de Perrestraat. “Ons kantoor in Retie barst uit zijn voegen en we willen dichterbij een deel van onze klanten zitten”, zegt Karel Maes, samen met Joery Dierckx zaakvoerder van Kama B.

Nog maar in 2013 nam het kantoor een nieuwbouw in gebruik aan de Provinciebaan in Retie en nu al is die te klein. “We zijn intussen met 11 mensen”, vertelt Karel Maes. “Ofwel moesten we bijbouwen in Retie, ofwel een extra kantoor zoeken.” Het werd de 2de optie.

In het nieuwe kantoor wordt gestart met 2 medewerkers, maar de bedoeling is om dat aantal spoedig uit te breiden. De keuze viel op Geel omdat er een kantoor werd gevonden op een interessante locatie, vlakbij het station, en omdat Kama B er al heel wat klanten heeft. “We zien voor ons nog veel potentieel in Geel”, zegt Karel Maes.

Het kantoor stapte 2 jaar geleden in een project van digitalisering waardoor het zijn klanten op elk moment cijfermateriaal kan verstrekken. Daarnaast wijten de zaakvoerders hun sterke groei aan de laagdrempelige aanpak.

Nuchtere kijk
“We proberen onze klanten heel praktisch te benaderen”, zegt Karel Maes nog. “We hebben in dit opzicht een heel nuchtere kijk op ondernemerschap. Het afschuimen van feestjes, netwerken en dergelijke tijdens de kantooruren is aan ons niet besteed. De kracht van een kleine ondernemer is keihard werken en een voorbeeld zijn voor zijn medewerkers en klanten. Samen bepalen zij het kapitaal van de vennootschap of de eenmanszaak. Door deze instelling moeten wij zorgen dat de ondernemers naar ons toekomen.”

Kama B is sinds eind 2017 erkend KMO-dienstverlener Vlaanderen waardoor dienstverleningen in aanmerking komen voor terugbetalingen via de KMO-portefeuille.