Nieuws Kempen Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

Boeren en ondernemers uit Antwerpen (stad) gaan daten

GEEL – RURANT dat opereert vanuit Geel gaat op zoek naar boeren uit de ruime omgeving van Antwerpen en bedrijven uit het stadscentrum om samen te werken, ervaringen uit te wisselen, win-win’s te creëren en dergelijke meer. Samen worden zij de zogenaamde A-ploeg,

Datingapp’s die landbouwers en ondernemers bij elkaar brengen bestaan niet. Nochtans zijn ze een perfecte match, vindt RURANT vzw. Daarom wil de organisatie beide groepen bij elkaar brengen. “Nieuwe afzetmarkten vinden, diensten verbreden, je bedrijf vernieuwen. Dat is allemaal geen evidentie als je de klok rond klaar moet staan voor je dieren en gewassen”, weet Laura van Selm van RURANT vzw. “Net daarom hebben wij de A-ploeg opgericht. De stad Antwerpen bruist van ondernemerszin. Op een steenworp afstand wonen en werken heel wat ondernemers die maar al te graag met een frisse blik en veel goesting de handen in elkaar willen slaan met een landbouwer uit de buurt.”

Omgekeerd kunnen stedelijke ondernemers de ervaring, vaardigheden, producten of zelfs accommodatie van een nabij gevestigde boer vaak erg goed gebruiken. “Er bestaan tal van opportuniteiten voor samenwerkingen tussen landbouwers en ondernemers. Het beste van het veld tot recht op het bord van Antwerpenaars brengen, is daar een mooi voorbeeld van”, illustreert Laura. “Maar succesvolle matches moeten niet altijd rond de korte keten of food innovation draaien. Een weide waar je alleen de natuur hoort, kan de perfecte leslocatie voor een yoga-instructeur en diens  Antwerpse klanten zijn. Wie beter, dan een grafische ontwerper uit het stadscentrum, weet hoe je een voedingslogo maakt waar zijn buurtgenoten niet aan kunnen weerstaan. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Er zijn verschillende formules om in de A-ploeg te stappen, van een goed gesprek tot een actief innovatietraject. “Onze boeren en ondernemers kiezen zelf hoe ver ze gaan. Ik zou hen sowieso oproepen om lid te worden van onze Facebookgoep”, zegt Laura.”Daar kunnen gelijkgestemde landbouwers en ondernemers elkaar laagdrempelig ontmoeten. Vraag en aanbod aan elkaar linken is bovendien nergens zo eenvoudig” Onze matchmakers zijn trouwens ook steeds aanwezig om, indien nodig, een zetje te geven.” Meer informatie via www.a-ploeg.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.