Nieuws Kempen Bosal Oevel vraagt het faillissement aan

Bosal Oevel vraagt het faillissement aan

Bosal Oevel vraagt het faillissement aan

bosalUitlatenproducent Bosal Benelux in Oevel heeft bij de handelsrechtbank in Turnhout het faillissement aangevraagd. Wellicht spreekt de rechtbank morgen de faling uit. Eind mei van dit jaar had het bedrijf bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd via de WCO-procedure en startten de aangestelde gerechtsmandatarissen gesprekken met kandidaat-overnemers. Omdat er geen overnemer is gevonden, gooit de onderneming de handdoek. 352 mensen dreigen hun job te verliezen.

Bosal Benelux produceert in Oevel componenten voor automotive en industriële toepassingen. Door de crisis in de automobielsector in West-Europa zag het de bestellingen fors teruglopen. Op 21 mei vroeg het de WCO-procedure aan, waardoor het bedrijf tot eind september beschermd was tegen zijn schuldeisers. Gerechtsmandatarissen Noël Devos en Paul Van Rompaey knoopten gesprekken aan met eventuele overnemers maar dat leidde tot niet tot resultaat.

Verder werken heeft geen zin
“De raad van bestuur van NV Bosal Benelux is eerder vandaag tot de conclusie gekomen dat, ondanks de inzet van velen, waaronder niet in het minst de werknemers en de door de rechtbank in Turnhout aangestelde gerechtsmandatarissen, de door de vennootschap nagestreefde overdracht onder gerechtelijk gezag helaas niet zal kunnen worden gerealiseerd en dat het verderzetten van de WCO-procedure geen zin meer heeft”, zegt het bedrijf in een mededeling. “In die omstandigheden ziet de raad van bestuur zich genoodzaakt om vandaag aangifte te doen bij de Rechtbank van Koophandel in Turnhout van het faillissement van de vennootschap NV BOSAL Benelux.” De ondernemingsraad, de vakbonden en het personeel werden hiervan vandaag in kennis gesteld.

De onderneming benadrukt dat de gebeurtenissen bij Bosal Benelux geen invloed hebben op de andere activiteiten van Bosal in België en de rest van de wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer