Nieuws Kempen Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar uit de Kempen

Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar uit de Kempen

Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar uit de Kempen

Bouwkroniek heeft zijn Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar 2020 verkozen. Beide prijzen komen naar de Kempen. Charlotte Fleerackers van funderingsbedrijf Stabco en Joeri Beneens van Beneens Bouw en Interieur kregen de onderscheiding tijdens een online versie van de Belgian Construction Awards. De verkiezing moest door de coronamaatregelen enkele keren uitgesteld worden. Dat geeft de prijs niet minder glans voor de apetrotse Kempische bouwondernemers.

 

De Belgian Construction Awards werd georganiseerd door Bouwkroniek, een magazine dat alle openbare aanbestedingen publiceert en bijgevolg bij elke bouwondernemer in de bus valt. “Het is een heel grote bekroning, en zeker ook een gewaardeerde referentie”, reageert Joeri Beneens, ceo van Beneens Bouw en Interieur uit Olen. Naast bedrijfsleider is hij ook bestuurder in de werkgeversorganisaties Bouwunie en Confederatie Bouw. “De bijdrage van ons bedrijf in de ontwikkeling van een circulair bouwproces en co2-neutraal bouwen is zeker een motivator geweest.”

Bouwman van het Jaar: Joeri Beneens

Beneens Bouw en Interieur bestaat 85 jaar, en heeft altijd gewerkt met een bijzondere aandacht voor duurzaam bouwen. “12 jaar geleden kregen we van OVAM een award voor onze inzet in afvalscheiding. We scheidden toen 34 verschillende afvalstromen van elkaar. Vandaag zijn we hier nog steeds koploper in binnen de sector. We maken zelfs terug geld van afvalstromen. Door vernieuwende bouwmethodes hebben we waardebehoud kunnen geven aan materialen. We maken ze demonteerbaar een verplaatsbaar dankzij doorgedreven standaardisatie. Onze eerste demoprojecten hierover zijn klaar.”

Beneens kiest voor de meest innovatieve weg in het bouwverhaal. “We zijn dit verplicht aan onze 145 medewerkers. We moeten ervoor zorgen dat ze een bestendige toekomst hebben en dat ze veilig zijn bij ons als werkgever. We zijn met de toekomst bezig.”

Joeri was blij verrast toen hij in de refter van het bedrijf, waar hij met het managementteam de prijsuitreiking volgde, een speech mocht geven. “Daarin zei ik dat we natuurlijk vereerd waren, maar ook dat we met heel mooie projecten bezig zijn. Zo ben ik er van overtuigd dat we dit jaar het meest circulaire kantoorgebouw van Europa gaan bouwen.” Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bouwvrouw van het Jaar: Charlotte Fleerackers

Stabco Foundations heeft een straffe directeur: ze werd verkozen tot Bouwvrouw van het Jaar 2020.  Charlotte Fleerackers, die samen met haar man Marijn Fransen het bedrijf leidt, is heel blij  met de onderscheiding. “Het is de eerste keer dat de awards uitgereikt werden, en ik was één van de 16 genomineerden. Met het hele bedrijf zijn we beginnen stemmen ronselen. Voor het groepsgevoel was dit heel bevorderlijk. En zo zat ik plots bij de laatste 3.”

Stabco is een jong startersbedrijf dat nu 5 jaar bezig is. “De andere genomineerde dames was allebei van een heel groot bouwbedrijf. Wij, met ons bedrijf met 35 medewerkers, dachten dat we niet veel kans maakten.” Charlotte kreeg 1.500 stemmen achter haar naam, en won zo de award. “Dan zie je pas wat voor achterban je hebt. Soms durf je wel eens te vergeten hoeveel supporters je hebt. De laatste jaren waren we zo sterk aan het groeien, en bezig met ondernemen, dat we er te weinig stil bij stonden. Nu voel je dat er mensen achter je staan. En dat maakt me gewoon heel erg blij.”

“Ik had graag mijn ‘eredames’ willen ontmoeten, en daarom is het jammer dat de uitreiking online was. Ik kan enkel veel respect hebben voor hun parcours. De bouw is een harde wereld, en ze sparen je niet omdat je een vrouw ben. En dat wil ik zeker ook niet. Maar als vrouw reageer je soms anders op bepaalde situaties, en daarom had ik graag met hen ervaringen willen uitwisselen. Met onze soft skills hebben we als vrouw veel te bieden in de bouwsector.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer