Nieuws Kempen BP Geel wordt Ineos

BP Geel wordt Ineos

BP Geel wordt Ineos

GEEL – De bekende site van BP in Geel (ooit nog Amoco) verandert van eigenaar. BP heeft zijn petrochemische activiteiten verkocht aan Ineos. Daarmee gaat ook de site in Geel, een van de grootste productiesites voor paraxyleen ter wereld samen met de bijna 400 werknemers over in andere handen.

BP verkoopt zijn petrochemische activiteiten voor 5 miljard dollar aan Ineos. Met de overname zijn vijftien vestigingen van BP wereldwijd gemoeid, goed voor 1.700 werknemers. Eén van die sites is die van BP, langs de E 313 in Geel. De werknemers daar gaan mee over naar Ineos. Dat is voor hen geen onbekend bedrijf, want Ineos nam in 2005 al een deel van de installaties van BP over en is zo al vijftien jaar een directe buur.

BP heeft in Geel een van de grootste petrochemische productiesites voor paraxyleen ter wereld, een basisgrondstof voor PTA of gezuiverd tereftaalzuur. Ook dat PTA produceert BP er zelf. Dat is een basisproduct voor polyester (PET), waarvan dan weer petflessen en fleecetruien worden vervaardigd.

Wat de overname exact voor de Kempense vestiging betekent, wordt vermoedelijk pas eind deze maand duidelijk. Het management van de Geelse site gelooft wel dat de overnemer er nog groeipotentieel kan bieden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer