de louis

Brasserie Flor lanceert De Louis

Na de verhuizing van Caffe Latte naar een groter pand heeft dagbrasserie De Louis zijn intrek genomen in het pand in de Leopoldstraat in Turnhout. De medewerkers zijn afkomstig van Brasserie Flor in Beerse.

“Ik droomde ervan om mijn eigen zaak te openen voor mijn dertigste, het is er eindelijk van gekomen nu ik 30 ben”, lacht nieuwbakken zaakvoerder Steffi Van de Sande. Zij werkte de voorbije jaren in Brasserie Flor in het centrum van Beerse. “Zaakvoerder Piet-Hein en ik hebben hier samen naartoe gewerkt. Hij is ook medeaandeelhouder van De Louis. Ik ben zelf van Turnhout, dus toen de kans zich voordeed om ons in dit pand te vestigen, hebben we niet getwijfeld.”

Pendelen
De Louis serveert ontbijt, lunch en dessert met koffie. “Noem ons maar een dagbrasserie. Op het menu vind je ook enkele speciale gerechten, zoals een croque zalm, een croque geitenkaas en bagels. En ook mensen die vegetarisch of veganistisch eten, zijn bij ons meer dan welkom.” 3 à 4 medewerkers zorgen voor de service in De Louis. “Het personeel circuleert tussen Brasserie Flor en hier. Piet-Hein staat me met raad en daad bij en het zal nog wel eens gebeuren dat ik ’s avonds naar Beerse rijd.”

De voorbije 8 jaar zat collega-horecazaak Caffe Latte op de plaats waar nu een week De Louis open is. Marcel Brekelmans verhuisde zijn zaak naar een neoclassistisch pand in de Sint Antoniusstraat, letterlijk om de hoek. “In de Leopoldstraat moesten we regelmatig teleurstellen, hier konden we uitbreiden van 32 naar 46 zitplaatsen.” Ook de nieuwe Caffe Latte opende een week geleden de deuren.