Nieuws Kempen Broer en zus openen café in vroegere Irish Pub

Broer en zus openen café in vroegere Irish Pub

Myrthe en Remco openen hun bruine kroeg De Kazerne op de Grote Markt. Foto Bert De Deken

Broer en zus openen café in vroegere Irish Pub

Turnhout is vanaf vrijdag 3 februari een nieuw café rijker. De Kazerne bevindt zich niet aan de kazerne maar aan de Grote Markt. De bruine kroeg moet een aanvulling worden op onder meer de Ranonkel en de Zwarte Ruiter.

Het voorbije anderhalf jaar was Den Baron, waarvoor de uitbaters van Panorama Zomerbar en van cafés De Zwarte Ruiter en Dépôt samenwerkten, gevestigd in het pand op de hoek van de Grote Markt en het Zegeplein dat de meeste Turnhoutenaars nog steeds het best kennen als de vroegere Irish Pub. Het “nieuwe walhalla voor beer lovers” is echter al vervangen door De Kazerne. Dat moet een bruine kroeg worden die een gat in het Kempense nachtleven invult.

“Al sinds onze studententijd werken we in de horeca, onder meer in de keuken van verschillende Turnhoutse zaken”, zeggen de nieuwe uitbaters, Remco en Myrthe Franken. “De laatste twee jaar stonden we regelmatig achter de toog van de Ranonkel. Zaakvoerder Yves Sylverans is medevennoot van De Kazerne.”

Gat na de WirWar

Remco en Myrthe werkten ook voor Kollektiv Productions, de mannen achter onder meer Panorama Zomerbar en Den Baron, en hoorden zo dat Den Baron over te nemen stond. “Het leek ons leuk om zelf iets nieuw te openen. We misten veel in het Turnhoutse nachtleven, voor onze muziek en sfeer moesten we buiten de stad zijn. Bovendien is het hier buiten het weekend vaak doods. Op een paar weken tijd was alles beslist.”

In De Kazerne is iedereen welkom maar de uitbaters hebben een specifiek doelpubliek in gedachten. “Na de sluiting van de WirWar is er een gat ontstaan voor mensen tussen pakweg 25 en 45 jaar die niet elk weekend weggaan. Onze naam verwijst naar de samenhorigheid van de soldaten die vroeger voor een bruisend caféleven zorgden. We gaan ons eerst focussen op onze start en tegen de zomer beginnen we onze ideeën uit te werken.”

Remco en Myrthe zijn broer en zus. “We wonen al jaren in hetzelfde huis en werken vaak samen, eigenlijk zijn we beste vrienden”, vertellen ze. “Met een partner zou het misschien nog moeilijker zijn dan met je broer of zus. Bovendien zijn we omringd door een grote groep vrienden waarvan er zich al heel wat aangeboden hebben als flexi-jobbers. We hebben zelfs al enkele mensen moeten afwimpelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.