Nieuws Kempen Brouwerij Corsendonk neemt Brasserie du Bocq over

Brouwerij Corsendonk neemt Brasserie du Bocq over

Brouwerij Corsendonk neemt Brasserie du Bocq over

brouwerij corsendonkBrouwerij Corsendonk uit Turnhout heeft de volledige controle verworven over Brasserie du Bocq in Purnode. De onderneming van de familie Keersmaekers was al deels eigenaar van de Waalse brouwerij, maar heeft nu de volle 100% van de aandelen. In 2010 nam Corsendonk al een participatie in du Bocq met een optie op de resterende aandelen. Die is nu gelicht. Eén en ander is bekendgemaakt tijdens een bezoek van minister van Economie Kris Peeters.

Nieuw kriekbier
Brouwerij Corsendonk brouwt zijn bieren niet zelf maar laat ze brouwen, meer bepaald bij du Bocq. Daar vertegenwoordigen de Corsendonkbieren 1/3de van de totale productie. Die is de voorbije 15 jaar gestegen van 50.000 naar 110.000 hectoliter. Naast de Corsendonkbieren worden er onder meer ook Deugniet, Gauloise en Blanche de Namur gebrouwen. Laatst genoemd witbier geniet een uitstekende reputatie. “We willen het assortiment aanvullen met een goede kriek”, aldus Jef Keersmaekers, die het bedrijf leidt met zijn zonen Stefan en Michel. De bierfirma heeft ook plannen om met een nieuwe pils op de markt te komen “om het aanbod in België op het vlak van lage gisting opnieuw te verrijken”.

Brouwerij Corsendonk kondigt tegelijk met de overname van de Brasserie du Bocq een investeringsprogramma aan. Zo zullen de brouwzaal en de bottelarij worden vernieuwd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.