Om het jubileum te vieren, lanceerde de brouwerij op 1 mei de “Baskwadder 10”, een stevigere variant van hun tripel met 10% alcohol. Dit bier introduceert ook een nieuw etiketontwerp, dat later dit jaar voor alle Baskwadder bieren wordt doorgevoerd. Het nieuwe design behoudt de verwijzing naar de prikkeldraad-etende Baskwadder.
Het feestjaar wordt ingeluid met een opendeurweekend op 25 en 26 mei, inclusief nieuwe bieren, gratis rondleidingen en live muziek. Gedurende de zomermaanden is het recent vernieuwde proeflokaal elke laatste zondag geopend onder de noemer “Zomer op ’t terras”. Het feestjaar wordt afgesloten met een winters verjaardagsfeest op 6 en 7 december.
Eigen stokerij
De toekomstplannen van Leysen reiken verder dan bier alleen. Jorge Leysen heeft een opleiding tot distillateur afgerond en start een eigen stokerij op de site. De verbouwingen zijn aan de gang en de stookketel is geleverd.
Het doel is om binnen vijf jaar eigen whisky te produceren, maar op kortere termijn komen er al bierbrand en kruidenbitters op de markt. Bezoekers van de opendeurdag kunnen de nieuwe stookketel al bezichtigen.