Nieuws Kempen Brouwerij Westmalle draait uitstekend

Brouwerij Westmalle draait uitstekend

Brouwerij Westmalle draait uitstekend

trappistHet merk Westmalle maakt ongetwijfeld mee deel uit van het Antwerpse patrimonium. De abdij van de paters Trappisten heeft al die jaren mee de trots van de regio uitgemaakt. De brouwerij doet het ondertussen uitstekend. Met een omzet over het boekjaar 2014  van 26,8 miljoen euro en 27,2 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten positioneren de paters zich als een meer dan respectabele KMO.

De Brouwerij der Trappisten van Westmalle stelt vandaag zo’n 50 mensen tewerk en heeft zijn merk de laatste jaren behoorlijk versterkt. Je kunt het label vandaag zelfs in vele buurlanden vinden.

Ook de financiële resultaten mogen best gezien worden. Het bedrijfsresultaat klom volgens de jaarrekening zelfs naar 3,1 miljoen euro. De winst bedroeg 2,4 miljoen euro.

De brouwerij wordt vandaag aangestuurd door 12 bestuurders. Die zullen in functie van hun succesvol mandaat ongetwijfeld een flinke toast uitgebracht hebben: Jan Vanoverstraeten, Johan Delesie, Bruno Geens, Guido Dierkcx, Gaston Koninx, Antoon Hins, Edmond Kadibanga, Guy Labens, Luc Matthijssen, Dirk Aerden en Adrianus Cuyten.

(Marc Balduyck)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer