Nieuws Kempen Brouwersclub uit Vosselaar lanceert Inner Fox Trippel

Brouwersclub uit Vosselaar lanceert Inner Fox Trippel

Brouwersclub uit Vosselaar lanceert Inner Fox Trippel

VOSSELAAR – De FoxTown Beer Crew uit Vosselaar lanceert een crowdfundingcampagne om zijn eerste bier op de markt te brengen. Voor de tripel van zo’n 8° werkten vier bierliefhebbers samen met de Lubbeekse brouwerij Craeywinckelhof.

Vrienden Pieter en Wannes brouwen al sinds 2008 hun eigen bieren in uiteenlopende stijlen. Later vervoegde Toon en Steven het team. Die laatste is onder meer de drijvende kracht achter het Vosselaars Bierfestival. Na jaren brouwen voor familie en vrienden, wil de FoxTown Beer Crew nu zijn eigen bier lanceren: de Inner Fox Trippel.

In januari zal de eerste batch gebrouwen worden in brouwerij Craeywinckelhof in Lubbeek. “We gaan de komende weken het recept nog volledig op punt zetten”, vertellen de vrienden. “Bij brouwerij Craeywinckelhof mogen we zelf alle parameters bepalen én we mogen het bier zelf mee gaan brouwen, zo is het 100 procent ons product.”

Crowdfunding

FoxTown Beer Crew heeft ondertussen ook een crowdfunding opgestart om hun droom te realiseren. “Als we 5.000 euro inzamelen, hebben we genoeg voor de eerste batch van onze tripel. Halen we 7.500 euro op, dan lanceren we ineens ons 2de bier, een IPA”, klinkt het bij de brouwers. “We hebben in al die jaren al heel wat testbrouwsel en recepten uitgetest en uitgewerkt. Dus er zitten er heel wat in de pijplijn. Als alles goed begint te draaien, kunnen er dus nog volgen. In maart 2020 zal het bier worden voorgesteld op het fijnproeversfestival Meug in Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer