Nieuws Kempen Brug Wommelgem blijft afgesloten en wordt vervangen

Brug Wommelgem blijft afgesloten en wordt vervangen

Brug Wommelgem blijft afgesloten en wordt vervangen

WOMMELGEM – De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem blijft permanent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat is beslist na bijkomende inspectie en analyse door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het departement MOW. De brug wordt niet versneld afgebroken, maar in 2022 wordt een nieuwe brug over de E313 gebouwd.

Uit de verschillende onderzoeken die de afgelopen weken op de brug zijn uitgevoerd, blijkt dat de voorspankabels die brugoverspanning dragen hun spanning verliezen door ouderdom en slijtage. Hierdoor neemt de draagkracht van de brug af en komt de constructie onder druk te staan. De toestand van de brug vereist geen onmiddellijke afbraak. “Door de brug te laten staan blijft een veilige as voor fietsers en voetgangers behouden”, zegt Jef Schoenmaekers van AWV. “Gemotoriseerd verkeer kan gebruik maken van de brug van de Doornaardstraat. Daar zullen juist voetgangers en fietsers worden geweerd.”

Nieuwe brug

AWV is volop bezig met de voorbereiding voor de bouw van een nieuwe brug. De technische studie is bijna afgerond en de vergunningsaanvraag voor de nieuwe brug wordt dit jaar ingediend. “Gezien er belangrijke industriële gasleidingen lopen langs de E313 die mogelijk moeten verplaatst worden voor de bouw van deze nieuwe brug kunnen de werken niet vroeger starten dan 2022.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.