Nieuws Kempen Burgemeesters kiezen voor streekproducten

Burgemeesters kiezen voor streekproducten

Burgemeesters kiezen voor streekproducten

Kempense burgemeesters met streekproductHet event 2020 in Westerlo, waaraan vanmiddag alle Kempense burgemeesters hun medewerking verleenden, stond niet alleen in het teken van de windenergie maar ook in dat van streekproducten. Alle burgemeesters brachten wat lekkers uit de eigen gemeente mee.

“Het stimuleren van het gebruik van streek- en lokale producten draagt bij tot een reductie van onze CO2-uitstoot en onze ecologische voetafdruk. Niet alleen blijft de energie voor transport beperkt doordat deze producten dichtbij huis worden geproduceerd. Ze dragen bovendien bij tot de lokale economie en identiteit van de streek”, aldus de burgemeesters.

Nieuwe uitdaging
Na ‘burgemeester op de fiets’ worden de Kempense burgemeesters ook dit jaar uitgedaagd. Dit keer door Luc Vleugels, burgemeester van Heist-op-den-Berg: “Ik zou mijn collega’s willen uitdagen om in hun gemeente samen met het gemeentepersoneel aan de slag te gaan met streekproducten. Door bijvoorbeeld een gemeentelijk ontbijt met streekproducten te organiseren, een wedstrijd voor het lekkerste streekproduct te organiseren of een kookboek te lanceren met streekproducten. Ik zou zeggen, beste collega’s: en garde.”

Ook andere burgemeesters zetten tijdens het event hun streekproduct in de kijker.

Jan Peeters, burgemeester van Herentals: “De Rode van Morkhoven, dat is niet ons lokaal gemeenteraadslid Vic Vervloesem, maar een bloemige gindrank met Herentalse saffraan.”

Eric Van Meensel, burgemeester van Grobbendonk: “Ik stel met heel veel plezier het beste bier van de wereld, minstens het beste bier van Vlaanderen voor, namelijk de Grobbendonkse trippel.”

Josee Heykants-Jansens, burgemeester van Vosselaar: “Sinds 2009 worden de Chocoladen Voskes met fairtrade chocolade gemaakt. Een duidelijke meerwaarde voor ons product.”

Eric Vos, burgemeester van Turnhout: “Turnhout heeft verschillende streekproducten, maar de Royal Belgian Caviar springt er boven uit als uniek streekproduct. Het is een duurzaam en zeer smakelijk product.”

Luc Vleugels, burgemeester van Heist-op-den-Berg: “Ik heb als streekproduct gekozen voor de wijn van Wijngaard Berghoven omdat er geen ‘streekproduct-er’ streekproduct bestaat dan de wijn van Louis Moons.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer