Bruno Biesemans voelt zich kiplekker in zijn vernieuwde winkel. — © rr

Buurtsupermarkt Spar Heultje krijgt volledige make-over

WESTERLO - De buurtsupermarkt Spar in het centrum van Heultje (Westerlo) werd de voorbije drie weken volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met veel aandacht voor duurzaamheid en een sfeervolle inrichting. Uitbater Bruno ‘Den Bies’ Biesemans en zijn team kunnen zo sterker inzetten op een aangename winkelervaring en op hun assortiment verse, kwaliteitsvolle producten. De klanten zijn opnieuw welkom vanaf 26 mei.

De vernieuwde Spar-winkel ligt in de schaduw van de kerk. “Onze winkel was aan vernieuwing toe om volledig mee te zijn met alle milieuvereisten en energienormen die ze vandaag binnen Colruyt Group hanteren”, vertelt de 24-jarige Bruno Biesemans, die de familiezaak iets meer dan een jaar geleden overnam van zijn ouders Kris en Lief. “Ook wij willen het groen in het logo van Spar alle eer aandoen.”

Binnen- én buitenkant werden flink onder handen genomen. Zo kreeg de winkel een nieuwe vloer en een nieuw plafond en werd ook de indeling van de winkelruimte volledig herbekeken. De buitengevels kregen een fris likje verf en dankzij nieuwe verlichting is de wandelweg naar de parking nu een pak aangenamer en veiliger.

Met onder andere warmtepompen in de plaats van de oude mazoutketel, een zuiniger en milieuvriendelijker koelsysteem en voortaan ook zonnepanelen op het dak, heeft de winkel bovendien een pak aan energie-efficiëntie gewonnen.

Vers

Bij de inrichting van de nieuwe buurtsupermarkt stond het winkelgemak van de klanten voorop. Het vernieuwde interieur geeft een ruimer en opener gevoel, terwijl het assortiment kwaliteitsproducten ook logischer en overzichtelijker staat uitgestald. Met uiteraard nog altijd heel veel aandacht voor verse producten. “Snel, makkelijk en vers! Dat blijven de drie speerpunten van onze winkel”, benadrukt Bruno.

Naast nieuwe, ruimere wandkoelingen heeft Spar Heultje nu ook een grotere afdeling groenten en fruit, met meer plaats voor aardappelen, gekoelde groenten en fruitsalades. Ook het on-the-go-aanbod werd uitgebreid.

“In de vernieuwde bakkerijhoek bieden we in huis afgebakken pistolets en stokbrood aan, aangevuld met dagvers brood van warme bakker Het Broodhuys en heerlijke koffiekoeken van De Broodkruimel. Ook voor enkele lekkere streekproducten zoals roomijs van Van Doninck en rijstpap van De Melkweg kan je bij ons terecht.”

Familie

Spar Heultje is al sinds 1946 een begrip in het dorp. Een familiezaak die nu al voor de derde generatie op rij is overgelaten van vader op zoon. “Eerst kwam iedereen bij ‘Zelfbediening Biesemans’ winkelen, sinds 2007 prijkt het Spar-logo op onze gevel”, vertelt Bruno. “Dat ik nu in deze moderne, vernieuwde buurtsupermarkt mijn echte start kan maken, zorgt alleen maar voor nog meer goesting.”

Op donderdag 25 mei wordt Spar Heultje officieel heropend met een feestelijke receptie. Bruno en zijn medewerkers verwelkomen klanten en buurtbewoners met een hapje en een drankje en geven graag een kleine rondleiding in de vernieuwde winkel. Vanaf vrijdag 26 mei kan iedereen er dan opnieuw boodschappen doen en gaat er meteen ook een interessante spaarkaartactie van start.