Nieuws Kempen Campine en Wienerberger verhogen biodiversiteit

Campine en Wienerberger verhogen biodiversiteit

Campine en Wienerberger verhogen biodiversiteit

BEERSE – De afgelopen vier jaar werden in het kader van het Europese project 2B Connect 135 ha bedrijventerreinen in Vlaanderen en Nederland natuurlijker ingericht en beheerd. In Beerse hebben Campine en Wienerberger met enkele concrete projecten ingezet op biodiversiteit.

Heel wat bedrijven zijn bezig met milieuthema’s zoals energiebesparing, waterzuivering of scheiding van bedrijfsafvalstromen. 2B Connect wil daarnaast ook biodiversiteit ingang laten vinden in het milieumanagement van organisaties. Bedrijventerreinen die natuurlijker worden ingericht en beheerd, vormen een verbinding tussen natuurgebieden.

2B Connect geeft zo invulling aan de Biodiversiteitsstrategie 2020 van de Europese Commissie: inzetten op de ontwikkeling van groene infrastructuur. Het totale budget voor het project, dat afloopt eind 2019, bedraagt 6 miljoen euro, de helft daarvan komt van Europa.

Biodiversiteit in Beerse

In Beerse bouwde Campine een vleermuizenverblijf op haar terreinen. De constructie in de vorm van een slakkenhuis zorgt voor een stabiel binnenklimaat wat betreft warmte en luchtvochtigheid. Bovendien fungeert het bedrijfsterrein als stapsteen tussen twee natuurgebieden, zodat ook andere soorten hier veel baat bij hebben.

Bij Wienerberger in Beerse combineerden ze de aanleg van een grote landduin in functie van heide biotopen met de bestrijding van de Japanse duizendknoop.

2B Connect reikte verschillende instrumenten aan om bedrijven te helpen werken aan biodiversiteit. Zo werden er binnen het project 35 adviseurs opgeleid om bedrijven te ondersteunen. Er werd ook een rekentool ontwikkeld die berekent hoeveel een biodiverse inrichting en het beheer ervan kan kosten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer