Nieuws Kempen Campine ziet omzet met 9% stijgen tot 164 miljoen

Campine ziet omzet met 9% stijgen tot 164 miljoen

Campine ziet omzet met 9% stijgen tot 164 miljoen

campinebeerseGroep Campine uit Beerse realiseerde in 2015 een omzet van 164 miljoen euro, dat is 9% meer dan de 150 miljoen een jaar eerder. Het recyclagebedrijf telt drie divisies: loodrecyclage, antimoon en plastics. Het resultaat werd beïnvloed door een hoge loodprijs in het eerste semester en een daling in het tweede semester. Ook voor antimoon noteerde het bedrijf lage marges in het tweede semester.

De winst van het boekjaar voor belastingen bereikte € 1,26 miljoen euro en dat is gelijk aan de winst in het boekjaar 2014. De winst na belasting bedroeg 0,96 miljoen, te vergelijken met een winst van 0,91 miljoen het jaar voordien. De aandeelhouders ontvangen 0,15 euro bruto per aandeel. Over 2014 werd geen dividend uitbetaald.

Door de combinatie van de wereldwijde overproductie van grondstoffen met een lagere vraag in toepassingen, kwamen de grondstofprijzen en de marges in 2015 al onder druk te staan. Het bedrijf verwacht geen grote veranderingen voor dit jaar. Campine zegt te streven naar een beperkte volumegroei in al haar activiteiten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer