Nieuws Kempen Cartamundi groep wint de ‘Family Business Awards of Excellence 2020′

Cartamundi groep wint de ‘Family Business Awards of Excellence 2020′

Jean-Louis de Cartier (voorzitter), Stefaan Merckx (ceo) en Frederic de Somer (bestuurder) van Cartamundi

Cartamundi groep wint de ‘Family Business Awards of Excellence 2020′

Cartamundi uit Turnhout is bekroond als Belgisch ambassadeur van de de ‘Family Business Awards of Excellence®’ 2020. Deze prestigieuze prijs beloont EY – Ernst & Young – de meest voorbeeldige familiebedrijven van het land.

De vijfkoppige jury met vertegenwoordigers uit het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, oordeelde dat CartaMundi het beste en op de meest evenwichtige manier beantwoordde aan alle criteria.

Guido Vanherpe, ceo van La Lorraine Bakery Group en voorzitter van de jury licht de keuze voor CartaMundi toe. “Cartamundi belichaamt alle aspecten om een waardige ambassadeur te zijn. Het bedrijf ademt de passie, de moed, en de waarden uit van een écht familiebedrijf. Het is opgebouwd door 2 aparte families  die elk 50% van de aandelen bezitten. Ze kozen er zeer bewust voor om het bedrijf door professionele niet-familiale ceo’s/managers te laten leiden en wil dit ook zo in de toekomst laten doen.”

“Het is een schitterend familiebedrijf dat wereldleider geworden is in zijn sector, niet alleen dankzij sterke groei en gedurfde  acquisities in diverse continenten, maar ook dankzij slimme technologische innovaties waarmee het voor digitale acceleratie heeft gezorgd in de eerder conservatieve sector van speelkaarten en speelborden”, besluit Vanherpe.

Cartamundi werd opgericht in 1970 toen de toenmalige familiale aandeelhouders van Brepols en Van Genechten besloten om hun krachten te bundelen voor de productie en de commercialisatie van speelkaarten, een markt waarin ze tot op dat ogenblik afzonderlijk actief waren. Dankzij selectieve overnames is Cartamundi vandaag met 13 fabrieken en 15 verkoopkantoren marktleider voor de productie van speelkaarten en bordspellen, met producten die wereldwijd verkocht worden. Het bedrijf is nog steeds in handen van de twee stichtende families en wordt geleid door een extern management team. De groep heeft in 2020 een omzet geboekt van € 465 miljoen en stelt 2.500 mensen te werk.

Lijst van de Belgische ambassadeurs van de ‘Family Business Awards of Excellence®’
Cartamundi is de zevende naam op het reeds indrukwekkende lijstje van winnaars van de afgelopen jaren met Duvel Moortgat (2019), Sipef (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Drisag wuift Marcel Smets uit

Drisag neemt afscheid van Marcel Smets. Hij heeft er een 30-jarige carrière opzitten als afgevaardigd bestuurder. Ter gelegenheid van zijn… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.