Nieuws Kempen Cartamundi krijgt koningspaar op bezoek

Cartamundi krijgt koningspaar op bezoek

Cartamundi krijgt koningspaar op bezoek

cartamundiDe hoge gasten volgen mekaar in sneltempo op bij speelkaartenfabrikant Cartamundi in Turnhout. Begin deze maand kwam Vlaams minister-president Geert Bourgeois op bezoek, donderdag 25 februari is het de beurt aan koning Filip en koningin Mathilde. Het vorstenpaar verblijft die dag een hele ochtend in de streek.

’s Morgens bezoeken de koning en de koningin eerst Talander in Arendonk, een kleinschalig initiatief dat zinvolle taken zoekt voor mensen met een beperking. Naast de gewone activiteiten is er een theehuisje, zijn er diverse vormen van natuurbeleving en worden er kunstzinnige activiteiten georganiseerd.

Wereldmarktleider
Tegen 10.45 uur wordt het vorstenpaar bij Cartamundi in Turnhout verwacht. De aandacht voor Cartamundi is vooral ingegeven door het historische belang van Cartamundi in de wereldwijde productie van speelkaarten. De eerste exemplaren werden al in de 18de eeuw in Turnhout geproduceerd door de peetvaders van het Belgische kaartspel. Zij stonden aan de wieg van het huidige Cartamundi, dat in 1970 werd opgericht en ruim 250 jaar ervaring bundelt in de productie en verkoop van speelkaarten, kaarten voor spellen en bordspellen. Dankzij de overname van Hasbro vorig jaar is Cartamundi vandaag behalve wereldmarktleider in speelkaarten ook de grootste producent van bordspellen. Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi, werd recent nog uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2015. Hij zal het vorstenpaar welkom heten, samen met de voorzitter van de raad van bestuur Jean-Louis de Cartier.

Na het bezoek bij Cartamundi wordt het koningspaar nog ontvangen op het stadhuis van Turnhout, gevolgd door een begroeting van de inwoners van Turnhout op de Grote Markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer