Nieuws Kempen Cartamundi produceerde vorig jaar 15 miljard kaarten

Cartamundi produceerde vorig jaar 15 miljard kaarten

Cartamundi produceerde vorig jaar 15 miljard kaarten

DSC_8018_1Speelkaartenproducent Cartamundi uit Turnhout heeft vorig jaar 15 miljard kaarten geproduceerd, dat zijn 2 kaarten per persoon op de aardbol. Dat heeft CEO Chris Van Doorslaer, onlangs verkozen tot Manager van het Jaar, vanmiddag bekendgemaakt ter gelegenheid van het bezoek van minister-president Bourgeois.

Met zijn bezoek onderstreepte Bourgeois het belang van de Vlaamse verankering van multinationale ondernemingen voor onze welvaart en tewerkstelling. “Dat een familiebedrijf uitgroeit tot een internationaal succesverhaal maar tegelijkertijd vasthoudt aan zijn verankering is geen evidentie. Cartamundi doet dat bewust wel en ondersteunt daarmee duurzame welvaart. Door in te zetten op klassieke speelkaarten en bordspelen, maar ook door innovatie, zet Cartamundi ons mee op de wereldkaart. Kortom, Cartamundi is een internationale marktleider waar Turnhout, de Kempen en Vlaanderen trots op mogen zijn.”

Perspectieven
Mede door de overname van twee productiefaciliteiten van het Amerikaanse Hasbro vorig jaar is Cartamundi vandaag behalve wereldmarktleider speelkaarten ook de grootste producent van bordspelen. De groep heeft productieplants in België en vijf andere locaties in Europa, maar ook in Japan, India, Brazilië en de Verenigde Staten. “Dankzij de overname van de Amerikaanse en Ierse productieplants zijn we nu een one-stop-shop en dat opent nieuwe perspectieven, voor ons, voor onze klanten en voor Vlaanderen”, aldus nog Chris Van Doorslaer.

Cartamundi realiseerde in 2015 een omzet van 251 miljoen euro (ebitda: 27 miljoen euro) met 2.108 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer