Nieuws Kempen Cartamundi stapt in Japan in joint venture

Cartamundi stapt in Japan in joint venture

Cartamundi stapt in Japan in joint venture

De Turnhoutse speelkaartenproducent Cartamundi stapt in Japan in een joint venture met kaartendrukker Amada Printing. De joint venture, met een belang van 50 procent voor elk van beide bedrijven, zou tegen eind dit jaar rond zijn, zo meldt Cartamundi op zijn website.

Amada Printing stelt 167 mensen tewerk en boekte vorig jaar een omzet van 28 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro). “De fabriek in Kazo (65 kilometer van Tokio), waar momenteel reeds 80 procent van de productie bestaat uit het drukken van kaarten en aanverwante producten, zal in de toekomst de fabriek worden van de nieuwe joint venture en ook het personeelsbestand zal mee overgenomen worden”, stelt Cartamundi.

De kaartendrukker maakt nu nog deel uit van Amada Holding, maar zal begin december afgesplitst worden.

Cartamundi spreekt van “een belangrijke strategische overname”. “Japan de bakermat van de verzamelkaarten”, klinkt het. “Cartamundi wil als innovatief bedrijf mee aan de basis liggen van de producten die in Japan ontstaan en deel uitmaken van de ‘collectables of the future’. Cartamundi wil zich echter niet beperken tot de verzamelkaarten en ook andere markten aanboren in Japan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.