Nieuws Kempen Cartamundi wint Best Product Award in Berlijn

Cartamundi wint Best Product Award in Berlijn

Cartamundi wint Best Product Award in Berlijn

cartamundiSpeelkaartenfabrikant Cartamundi heeft samen met imec en Holst Centre de Best Product Award gewonnen op Printed Electronics Europe in Berlijn. Ze kregen die prijs voor de realisatie van een ultradunne plastic RFIC-technologie die werd geïntegreerd in Cartamundi’s speelkaarten. Met deze prijs erkent de jury het potentieel van de technologie als mogelijke gamechanger in de spellenindustrie.

Holst Centre en imecs ultradunne plastic RFID-technologie is goedkoper, flexibeler en robuuster dan traditionele silicium-gebaseerde RFID-chiptechnologie. Dit zijn essentiële eigenschappen om elektronica onzichtbaar in papier te integreren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Cartamundi kan met deze technologie speelkaarten ontwikkelen die met elkaar en de Cloud kunnen communiceren. Hierdoor kunnen er totaal nieuwe spelervaringen ontwikkeld worden voor de traditionele kaartspelen, zoals verzamelkaarten die tot leven komen op je spelconsole of een bordspel dat wordt beïnvloed door de actualiteit via je smartphone.

Digitale identiteit
Op de Printed Electronics Europe conferentie deze week in Berlijn demonstreren de drie bedrijven als eerste ter wereld een prototype van de veelbelovende ultradunne flexibele RFID-chip geïntegreerd in een speelkaart. Uiteindelijk wil Cartamundi in iedere speelkaart een RFID-chip met een unieke code inbouwen. Die RFID-chip communiceert draadloos met een RFID-lezer, waardoor de kaarten in het spel een unieke digitale identiteit krijgen.

Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi, is opgetogen met de prijs en klinkt ambitieus: “Cartamundi’s ambitie om draadloze RFID-labels in te bouwen in kaartspelen is inderdaad een game changer. De nieuwe technologie zal traditionele spellen connecteren met elektronische toestellen zoals smartphones en tablets. Cartamundi wil mensen rond de tafel brengen via het kaartspel en zo de waardevolle quality time met familie en vrienden verbeteren. Deze nieuwe technologie is een echte enabler om dat te realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer