Nieuws Kempen CEO’s wisselen een week van plaats

CEO’s wisselen een week van plaats

Een still uit het filmpje dat Eric Baumers en Dirk Peeters maakten

CEO’s wisselen een week van plaats

TURNHOUT/GIERLE – Het begon als een grapje, maar nu gaan ze het echt doen: Eric Baumers (Autobedrijf Deckx-team, Turnhout) en Dirk Peeters (Didess, Gierle) nemen een week lang elkaars bedrijf over. In de week van 10 tot en met 14 februari wisselen beide bedrijfsleiders van plaats.

Wat als we elkaars bedrijf gedurende een week overnemen? Het grapje werd steeds vaker verteld, werd ook al eens thuis afgetoetst en voor ze het beseften, werd het idee omgezet in een echt actieplan: Eric Baumers en Dirk Peeters wisselen voor één week van bedrijf.  Dirk Peeters: “Een week van bedrijf wisselen heeft alleen maar voordelen. Door met een frisse blik naar een bestaande organisatie te kijken, geeft het nieuwe inzichten. Veranderen van omgeving, product, personeel, locatie,… geeft nieuwe ideeën. Met Didess werk ik heel creatief en kleur ik wel eens buiten de lijntjes. Die strategie wil ik graag uittesten op een organisatie zoals een autogarage, waar er toch vooral structuur heerst. Doordat Eric meer analytisch is en zich graag verdiept in cijfers, structuren en organisatie, gaat ook hij met efficiënte aanbevelingen komen die Didess er enkel op vooruit kan helpen.”

Eric Baumers: “Het wordt voor ons beiden een spannende en vooral leerrijke week: welke nieuwe inzichten geef ik aan Didess? Welke creatieve veranderingen voert Dirk bij mij in de concessie door? Het is spannend afwachten. Ook voor het personeel van onze bedrijven. Zij werken die week dus voor een andere CEO. Aan hun dagtaak verandert er niets, maar vergaderingen, vragen, suggesties komen wel bij ons terecht. Heel benieuwd om eens een andere bedrijfscultuur te ervaren.”

Beide heren zijn enthousiast over het experiment, zodanig zelfs dat ze in samenwerking met Dennis Peeters een aankondigingsfilmpje maakten. Wie nieuwsgierig is, kan dat filmpje bekijken via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.