Nieuws Kempen Chai Tjareun serveert lekkers uit de Thaise keuken

Chai Tjareun serveert lekkers uit de Thaise keuken

Chai Tjareun serveert lekkers uit de Thaise keuken

TURNHOUT – Vlakbij het begijnhof van Turnhout kan je opnieuw proeven van de Aziatische keuken. In het hoekpand naast de begijnhofpoort, waar eerder ook al eetzaken gevestigd waren, is een volledig nieuwe Thaise takeaway geopend: Chai Tjareun.

Nieuwe uitbaters, nieuwe inrichting, nieuwe kaart, nieuw concept. Chai Tjareun is een Thaise takeaway net als de vorige zaak die in dit pand huisde, toen nog met frituur, maar deze nieuwe zaak is toch weer net even iets anders.

Het (afhaal)restaurant wordt uitgebaat door Chirayut Maneesuk, zijn vriendin Jantima Sawang en haar moeder Sakon. “We werkten eerst in een restaurant in Nijlen”, vertelt Chirayut Maneesuk. “Maar daar is de uitbater met pensioen gegaan. Vrienden hebben ons dan verteld dat deze zaak in Turnhout stond over te nemen en zo zijn we hier beland.” Het drietal is nu naar Turnhout verhuisd om er een authentieke Thaise keuken te presenteren. Alle gerechten worden ter plaatse bereid. “We hebben ook veel desserten”, benadrukt Jantima Sawang. “Eén daarvan is gefrituurd ijs. Dat vinden de mensen meestal wel bijzonder.” “Eigenlijk kan je hier veel ontdekken”, vult Chirayut aan. “Nog zo’n aanrader is onze soep met kip, kokosmelk, galanga (Thaise gember) champignons en koriander.”

Ervaring

Niet alleen moeder Sakon komt met haar restaurantervaring beslagen op het -gefrituurd- ijs, ook het jonge koppel Chirayut en Jantima kent zijn weg in de horeca. “We hebben elkaar leren kennen tijdens onze opleiding bij PIVA (de provinciale hogeschool die opleidingen biedt voor de hotel- en voedingssector, n.v.d.r.). Hij was van Boortmeerbeek en ik van Nijlen”, vertelt Jantima.

Winnaars

Chai Tjareun, de naam van de zaak, heeft een dubbele betekenis. Hij verwijst naar de dorp vanwaar de moeder afkomstig is, maar betekent ook ‘de winnaars’.

Chai Tjareun is hoofdzakelijk een afhaalrestaurant, maar heeft ook enkele tafels om ter plaatse te eten. Woensdag is de sluitingsdag. De andere dagen is het restaurant open van 11u tot 21u. “Het kan zijn dat we onze openingstijden nog aanpassen”, licht Chirayut Maneesuk toe. “We zullen nu ondervinden wat hier het beste werkt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer