Nieuws Kempen Cipal zet lokale besturen in de cloud

Cipal zet lokale besturen in de cloud

Cipal zet lokale besturen in de cloud

Cipal investeert 3 miljoen Euro in de bouw van een datacenter voor lokale besturen. Het datacenter, waaraan momenteel volop gebouwd wordt in Geel,  zal veilige cloud oplossingen bieden en opent in januari 2015.

Nico Cras, Directeur-generaal, legt uit: “Dankzij cloud computing krijgen overheden computerkracht ncipal oku even makkelijk ter beschikking als lopend water, en dat zonder investeringen in nieuwe IT infrastructuur. Dat biedt heel wat voordelen, maar het vraagt ook om een grondige verandering van procedures, een voldoende beveiliging en het bewust omgaan met al die gevoelige data in de cloud.”

“De wereld van informatietechnologie evolueert steeds sneller waardoor het voor organisaties ondoenbaar is geworden om deze trends, technologieën en ICT-specialisaties te volgen. Cloud computing, een totaal nieuwe manier van ICT-consumptie met als einddoel ‘IT-as-a-Service’ is de oplossing die ervoor zorgt dat lokale besturen, in samenwerking met een gespecialiseerde partner, kunnen bijblijven met de technologie.”

Cipal begeleidt besturen met hun transitie naar de cloud. Het is een totaalaanpak: beleidsmatig, technisch, financieel, procesmatig en juridisch. „In dat kader openen we begin 2015 een datacenter  dat overheden een betrouwbare en kostenefficiënte omgeving biedt, zonder dat ze zelf nog hoeven te investeren in eigen IT infrastructuur.  Deze aanpak garandeert eerst en vooral een continuïteit – ook bij stroomuitval – want bepaalde overheidstoepassingen draaien nu eenmaal 24 uur per dag. Het overheidsdatacenter zal, daar waar het zin maakt, op gecontroleerde wijze in verbinding staan met de publieke cloud. Alzo kunnen we de privacy en veiligheid van al die overheidsdata beter garanderen. Gevoelige overheidsdata wordt zowel in een fysieke als een virtuele kluis opgeslagen. We zorgen voor ontzorging van lokale besturen op het vlak van privacy en veiligheid en dat in een wereld die dankzij het internet ons dorp is geworden” gaat Cras verder.

 

Uniek kluizensysteem zorgt voor extra beveiliging
Bij opzet van het datacenter is bijzondere zorg besteed aan de beveiliging van de overheidsdata. Heel speciaal is de dubbele beveiliging: naast de traditionele toegangscontrole van een datacenter is, voor de gegevens die bijzonder goed bewaakt moeten worden, een uniek kluizensysteem voorzien in een bunker met extra dikke muren. Ontdubbelde telecomlijnen en elektriciteitstoevoer garanderen maximale beschikbaarheid van het datacenter.

Toekomst
“We verwachten dat de innovaties en veranderingen in de toekomst alleen maar sneller op ons zullen afkomen. Lokale besturen mogen dus niet langer aarzelen om zich samen te organiseren. Een gecoördineerde aanpak is daarbij essentieel om efficiënter en professioneler te werken en om de burger meer comfort en een dienstverlening te leveren die mee is met haar tijd”, besluit Cras.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer