Nieuws Kempen Codious schakelt wagenpark volledig om naar hybride wagens

Codious schakelt wagenpark volledig om naar hybride wagens

Codious schakelt wagenpark volledig om naar hybride wagens

Codious is een IT-consultancy bedrijf dat alles op alles zet voor zijn medewerkers. Het bedrijf is bewust beperkt in aantal werknemers om zo te kunnen focussen op een synergie tussen de collega’s. Dit doen ze door maandelijkse teambuildings, reisjes en een mooi wagenpark, afgestemd op de persoonlijke behoeften van elk personeelslid. “We hebben verschillende potentiële mobiliteitspartners overwogen en Volvo Van Houdt kwam er wederom uit als meest geschikte partner”, zegt Bart Lenaerts, CEO en Full Stack Developer bij Codious.

Codious is een IT-consultancy bedrijf uit Oud-Turnhout dat ondertussen al meer dan 18 jaar actief is in de sector. “We zijn momenteel met een team van 15 personen waaronder 13 consultants die bij klanten geplaatst worden”, vertelt Bart Lenaerts. “Onze focus ligt vooral op mobiele en webtechnologie en het ontwikkelen van applicaties met een grote businesswaarde voor de klant. Denk bijvoorbeeld aan payroll of HR-systemen, medische applicaties maar ook online gambling of overheidstoepassingen.”

Indrukwekkend HR-beleid

“We zijn een relatief klein IT-bedrijf en dat is net onze sterkte”, zegt Lucia Zupo, HR en PR verantwoordelijke van Codious. “In mijn zoektocht naar nieuwe mensen is het een troef om te kunnen aantonen dat we onze focus leggen op tevreden werknemers. Zo is er elke maand een ‘thirstday’, organiseren we randactiviteiten, gaan we samen skiën en worden we zelfs uitgenodigd op elkaars babyborrels. Het onderscheidt ons van andere bedrijven.”

Codious heeft nog groeiperspectief. “We willen geleidelijk aan groeien van 15 naar maximum 25 personeelsleden”, zegt Bart. “Ook dit willen we doen met de focus op het teamgebeuren want het is belangrijk dat iedereen een goede band heeft met elkaar. Onze langst werkende werknemer is reeds 14 jaar bij ons in dienst, wat een aardige duurtijd is voor de IT-sector.”

Hybride bedrijfswagens aangepast aan ieders persoonlijke situatie

1 juli 2023 verandert de fiscale wetgeving rond bedrijfswagens, waardoor wagens met een gewone verbrandingsmotor fiscaal niet meer aantrekkelijk zijn. “Ik heb daarom beslist om het volledige wagenpark in een keer om te schakelen naar hybride wagens”, vertelt Bart. “Daarvoor hebben we verschillende potentiële mobiliteitspartners overwogen en Volvo Van Houdt kwam er wederom uit als meest geschikte partner. Fiscaal moesten we iets veranderen en daarom hebben we 16 nieuwe hybride Volvo’s aangeschaft, afgestemd op de privébehoeften van ons personeel.”

“We zien dat de meeste bedrijven de overschakeling naar hybride en elektrische wagens in hun wagenpark heel stelselmatig aanpakken”, licht Amina Almakaeva toe, Marketing Coördinator bij Volvo Van Houdt. “Codious is dus enorm vooruitstrevend door alle wagens in een keer te vervangen”.

“Doorheen het proces werden we bijgestaan door Tanguy Sels, Sales Advisor bij Volvo Van Houdt”, besluit Bart. “Hij is tot het uiterste gegaan om alles tot in de puntjes te regelen. Hij zorgde niet alleen voor de vlotte afhandeling van onze bestelling, maar zorgde er ook voor dat ons oude wagenpark snel en voordelig doorverkocht werd. Het was een aangename samenwerking in beide richtingen.”

Volvo Van Houdt is al meer dan 75 jaar dé Volvo-verdeler in de Kempen, met concessies in Geel, Herentals en Turnhout.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.