Nieuws Kempen COLUMN: “It’s the most wonderful time of the year”

COLUMN: “It’s the most wonderful time of the year”

COLUMN: “It’s the most wonderful time of the year”

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Er was even een momentje van verwarring in de woonwijk, omdat een Kempisch bedrijf een bijzonder ingrijpende verandering heeft doorgevoerd.

Het Kempisch bedrijf in kwestie is Joris Ijs. De ijskarretjes rijden al jarenlang door de Kempische straten, zo ook door de mijne.  Het muziekje is de voorbode van de lente, en is een vaste compagnon doorheen de zomermaanden. Het doet denken aan met blote voetjes de stoep op rennen, terwijl mama snel achterna komt met haar portemonnee. Het wachten, het uitkijken en tegelijk het verlekkeren op de smaken van vers schepijs dat tot aan je voordeur komt: het is puur plezier.

Eergisteren hoorde ik voor het eerst een ander deuntje. Het bracht me in de war. Ik kon het niet negeren, en mijn nieuwsgierigheid – waarmee ik als journalist mijn brood moet verdienen – nam het over van het pragmatische. Ik bleef wat treuzelen aan de oprit terwijl het geluid dichterbij kwam. En plots hoorde ik het wagentje de straat in draaien. Wie was nu die nieuwe ijsverkoper?

Het was gewoonweg dezelfde: Joris Ijs is van muziekje veranderd! En bovendien: het blijkt een kerstmuziekje te zijn. Zo eentje dat je in Amerikaanse kerstfilms hoort. “It’s the most wonderful time of the year.” Het deed me lachen, en ik wist niet goed wat ik er van moest denken. Tja, het is natuurlijk allemaal nostalgie natuurlijk.

Tegelijk viel mijn oog op een vergeten kerstkrans aan de zijgevel van mijn huis. Ik keek lichtjes beschaamd, en haalde ‘m er af. Hier stond ik dan, op zomerse slippers, met kerstmuziek op de achtergrond en een kerstkrans in mijn handen.

Intussen zit die oorwurm van Joris Ijs in mijn hoofd. En het lijkt alsof ik er deze zomer niet meer vanaf ga geraken.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer