Nieuws Kempen Compri Coating Service, met vestiging in Turnhout, breidt uit

Compri Coating Service, met vestiging in Turnhout, breidt uit

Compri Coating Service, met vestiging in Turnhout, breidt uit

TURNHOUT – Compri Coating Service bv heeft in Nederland twee bedrijven overgenomen. CoatR uit Heerhugowaard is er dit jaar al bijgekomen, Schoen BV uit Zaandam maakt vanaf januari deel uit van de groep. Door synergie nemen ook de productiemogelijkheden voor de vestiging in Turnhout toe.

De Turnhoutse vestiging was aanvankelijk Maes Coating. Compri Aluminium BV, een toeleverancier van aluminiumproducten voor de bouwsector, kocht dat coatingbedrijf in 2019.

“Sindsdien zijn er belangrijke investeringen gebeurd in Turnhout”, zegt directeur Ludo Appels. “We verhuisden onder andere naar een groter pand in de Everdongenlaan. We zijn heel actief op de Belgische markt. In Turnhout werken op dit ogenblik achttien mensen.”

Compri Coating Service is een loonlakker. “Dat betekent dat we instaan voor een oppervlaktebehandeling van het aluminium dat onze klanten aanleveren. Na het afronden van de fusie – In Nederland brengen we de twee bedrijven onder in één locatie – beschikken we over vier horizontale laklijnen met een capaciteit van meer dan een half miljoen m² aan coatingopdrachten.”

Het samengaan van de drie bedrijven zorgt ervoor dat de kennis en de ervaring gewaarborgd blijven. “De ideale geografische ligging maakt dat we de productieplanning nog efficiënter kunnen doen en de transportafstanden verminderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.