Nieuws Kempen Conceptstore brengt kleur en creativiteit op Geelse Markt

Conceptstore brengt kleur en creativiteit op Geelse Markt

Foto: Hans Otten

Conceptstore brengt kleur en creativiteit op Geelse Markt

GEEL – De monotonie van horecazaken op het Geelse marktplein is doorbroken met de komst van Jacob’s Conceptstore. Die verzamelt de originele en (meestal) handgemaakte snuisterijen van verschillende ambachtslieden.

In het hoekje naast Huybrechts Juweliers in de schaduw van de Sint-Amandskerk heeft Jacob’s Conceptstore zijn intrek genomen in een groot pand waar tot een tijdje geleden een uitzendkantoor zijn onderkomen had. Net als op de andere adressen in de Kempen en (ver) daarbuiten combineert deze opvallende formule de handgemaakte koopwaar van minstens 25 verschillende creatieve makers. Elk van hen moet één dag per maand de winkel bemannen. Klanten die er geregeld een kijkje gaan nemen, vinden zo niet alleen een grote verscheidenheid aan leuke spullen, maar telkens ook een ander gezicht achter de toonbank.

 

 

Bij ons bezoek houdt Jill De Coster de winkel draaiende. Deze psychologe uit Tessenderlo ontpopt zich als Jill’s Clay Corner ook als juwelenontwerpster. “Ik ben er eigenlijk nog niet zo lang geleden mee begonnen”, zegt ze. “Voordien maakte ik al wel eens wat voor vriendinnen, maar recent ben ik dan met een echte lijn gestart. Ik maak juwelen in klei en bak die vervolgens in de oven. Ze zijn vooral herkenbaar door de opvallende kleuren. Ik vind het gewoon iets heel leuk om mee bezig te zijn.”

 

 

In drie winkels

Aangezien het voor veel kleine, creatieve ondernemers ondenkbaar is om een eigen winkel te openen, komt de formule van Jacob’s Conceptstore als een geschenk uit de hemel. “Ik zou mijn juwelen ook via creatieve marktjes kunnen verkopen, maar dat is toch ook niet zo eenvoudig. Jacob’s Conceptstore is mijn eerste winkel, maar je kan mijn juwelen nu ook vinden in de winkels van deze keten in Hasselt en Leuven. Voor mij zijn die vanuit Tessenderlo allemaal vlot bereikbaar. Ik vind dit echt wel een heel mooie kans.”

 

 

Als een vreemde eend in de bijt tussen alle horecazaken op de Markt zou je verwachten dat Jacob’s Conceptstore in Geel een grote zichtbaarheid heeft, toch zit de winkel wat verscholen achter de vooruitspringende juwelierszaak. “Klanten geven al eens tips dat we op de ramen duidelijker moeten maken wat ze hier mogen verwachten”, zegt Jill De Coster. “Maar het pand op zich is wel heel mooi en intussen ook zo goed als helemaal gevuld.”

 

Gevarieerd aanbod

In feite lijkt het op twee aparte winkels, elk met een eigen ingang, die dieper in elkaar overvloeien. Bezoekers vinden er, behalve de haast onvermijdelijke juwelen en wenskaarten, ook heel wat andere items. Dat gaat van droogbloemen tot geurkaarsen, van de fraai opgezette dieren tot kleding, van handgemaakte Afrikaanse hebbedingetjes tot keramiek. Ondanks de grote verscheidenheid ademt de winkel dankzij de inrichting toch een grote eenheid uit.

Jacob’s Conceptstore op de Markt 34 is iedere dag van 10u tot 18.30u open.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.