Nieuws Kempen Concessie Zilvermeerhaven met 9 jaar verlengd

Concessie Zilvermeerhaven met 9 jaar verlengd

Concessie Zilvermeerhaven met 9 jaar verlengd

port aventuraZilvermeerhaven Port Aventura bvba zal ook de komende negen jaar de toervaarthaven en het havencafé uitbaten. Ze sloot daarover een nieuw akkoord met de Provincie Antwerpen na een openbare aanbesteding. De vennootschap stond ook de voorbije negen jaar in voor de uitbating en dat sinds de opening van het complex aan het Zilvermeer in Mol.

“De nieuwe toewijzing gebeurde op grond van meer zaken dan louter het financiële”, benadrukt havenmeester Steven Boonen, die samen met zijn zus Lynn de Zilvermeerhaven uitbaat. “Er ging ook veel aandacht naar het randgebeuren, zeg maar de activiteiten om te komen tot een totaalconcept. We organiseren activiteiten op het water, doen aan natuur- en milieu-educatie. De voorbij jaren hebben we kunnen bewijzen aan de provincie dat we qua visie nauw aansluiten bij die van hen.”

Vaarschool
Steven neemt de job waar van havenmeester en Lynn die als verantwoordelijke voor de horeca. Met hun kennis van de regio, de geschiedenis van de zandputten en hun ervaring zullen ze de verdere uitbouw van de toervaarthaven realiseren, kondigen ze aan. “We zijn intussen begonnen met de verhuur van sloepen en willen ook starten met een vaarschool. Er is een verandering van de wetgeving op komst en die wachten we eerst af vooraleer daarmee van start te gaan”, aldus Steven Boonen.

De Zilvermeerhaven situeert zich op een groot binnenmeer ter hoogte van het Zilvermeer in Mol en telt 192 ligplaatsen. 144 daarvan zijn vaste plaatsen, waarvan er momenteel 90% zijn verhuurd. 48 plaatsen worden vrijgehouden voor passanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer