Nieuws Kempen Containers tonen de toekomst van het winkelen

Containers tonen de toekomst van het winkelen

Containers tonen de toekomst van het winkelen

Future of shoppingHoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Dat kunnen handelaars vanaf vandaag tot en met donderdag ontdekken in 6 zeecontainers op de Grote Markt van Turnhout. Nadien gaan de containers op reis door de rest van Vlaanderen. Het project The Future op Shopping is een initiatief van Unizo en RetailDetail en werd vanmorgen voorgesteld door onder meer Flor Joosen, voorzitter van Unizo-Turnhout en voormalig nationaal voorzitter..

“De consument van vandaag is 24 uur op 24 online, is beter geïnformeerd, mondiger en mikt meer en meer op beleving. Ook het aanbod is veel ruimer dan enkele jaren geleden. Het shoppinggebeuren is niet meer te vergelijken met vroeger. Als handelaar moet je op die veranderde wereld inspelen. Wie niet mee evolueert, mist de boot”, zeggen Unizo en RetailDetail. Maar heel wat handelaars weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Daarom organiseren beide organisaties The Future of Shopping Roadshow, een rondreizende karavaan van 6 zeecontainers waarin handelaars in de voetsporen treden van hun klanten en zien hoe ze de handelaar van de toekomst kunnen worden. Ze maken er kennis met nieuwe, heel toepasbare technologieën en tools.

Op juiste moment
De Turnhoutse schepen voor lokale economie Luc Hermans is tevreden met de komst van Future of Shopping: “De komst van de containers past helemaal in de positieve sfeer waarin de Turnhoutse ondernemers zich nu bevinden. Turnhoutse ondernemers nemen initiatief om samen te werken en zijn op zoek naar innovatie. Met onze stadsdiensten werken wij zoveel mogelijk samen om deze goede vibe uit te dragen aan alle Turnhoutse handelaars. Dit initiatief komt op het ideale moment, en we hopen dat zoveel mogelijk handelaars erdoor worden geïnspireerd.”

Na Turnhout reizen de containers door naar Antwerpen, waar ze vanaf 22 maart kunnen worden bezocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer