Nieuws Kempen Contract met Bio-Planet voor Turnhoutse cateraar

Contract met Bio-Planet voor Turnhoutse cateraar

Contract met Bio-Planet voor Turnhoutse cateraar

Nick Versmissen en zijn vrouw Chanelle O’Shea begonnen 2,5 jaar geleden in hun eigen keuken aan een bijzonder verhaal. Ze maken lekkere, kwalitatieve en voornamelijk gezonde maaltijden met een twist, die ze aan huis leveren. Maandelijks maakt het bedrijf zo’n 10.000 dagverse maaltijden, die over heel Vlaanderen geleverd worden. Hun bedrijf O’Sofit nam al snel een hoge vlucht, en intussen werken Chanelle en Nick met ruim 10 personeelsleden, op een bedrijfslocatie in Turnhout. En ze hebben pas een contract met Bio-Planet op zak, en er zitten nog verschillende plannen in de pijplijn.

“Wat begon in onze eigen keuken, is nu een bedrijf waar we met ons twee voltijds in werken, op een eigen locatie met industriële keuken”, vertelt Nick Versmissen van O’Sofit. Hij werkte tot voor een half jaar als brandweerman in Antwerpen. Maar intussen is hij ook voltijds actief in het bedrijf.

Zijn vrouw, een Canadese, gaf al personal training thuis, en wilde haar klanten ook voorzien van gezonde maaltijden. “Het begon rond de kerktoren, later zijn we de hele provincie Antwerpen gaan beleveren. Sinds vorig jaar zijn we ook actief in Limburg en intussen zijn we gedurende twee dagen per week over heel Vlaanderen maaltijden aan het rondbrengen.”

Healthy easy

Gezonde voeding hoeft niet moeilijk te zijn. Dat wil O’Sofit uitstralen. “We willen healthy easy maken, en mensen er bewust van maken dat gezond ook beter is om zich goed te voelen. Als wij voor hen koken, hebben ze meer tijd om te sporten of om met de kinderen te spelen. Ook voor bedrijven gaat deze filosofie op. Gezondere werknemers zijn nu eenmaal productiever.”

Sinds augustus heeft het bedrijf een eigen industriële keuken in Turnhout, aan de Parklaan, en heeft het extra materiaal aangekocht om een hogere productie aan te kunnen. “We doen nochtans alles manueel. We kiezen voor dagverse a-producten, en gebruiken geen suiker, kleurstoffen of bewaarmiddelen.”

Pick-up-points

Het bedrijf van Nick en Chanelle neemt een hoge vlucht. “Het gaat snel. Ik moet ook de sales en administratie doen. Intussen werken we met 6 à 8 mensen in de keuken, en 3 mensen op kantoor. Het sales-gebeuren verloopt momenteel via online advertenties. We hebben geen winkel, enkele een webshop. Dat in combinatie met mond-tot-mondreclame werkt heel goed voor ons. Elke week wordt het drukker en drukker. Bedoeling om de komende jaren op een gezonde manier, stap voor stap te blijven groeien.”

O’Sofit werkt met verschillenden gezondheids- en fitnesscentra samen waar klanten hun bestelling kunnen ophalen. Ook thuislevering is vanaf een bepaald bedrag mogelijk. “Mensen combineren hun bestellingen, zodat ze ineens voor enkele dagen maaltijden hebben. Gemiddeld bestellen klanten tussen de 6 en de 8 maaltijden.” Het bedrijf werkt ook aan vending machines in bedrijven, zodat werknemers meer dan een chocoladereep of een frisdrank uit de kantine-automaat kunnen halen.

Die maaltijden kunnen gaan van simpele slaatjes tot kant-en-klare warme maaltijden. “Er is heel veel vraag naar variaties: we laten mensen kiezen tussen kip of steak, veggie of vegan. Er is altijd wel iets voor iedereen. Het gamma is uitgebreid naar gezonde snacks, fitsnacks, gezonde pudding, fruitsla, gezonde sapjes, en zelfs thee die laag is in calorieën. Het belangrijkste voor ons is dat ons aanbod gezond, vers en van hoge kwaliteit is.”

Bio-Planet

“We zijn naar Bio-Planet gegaan om onze maaltijden te laten testen en ze waren direct heel enthousiast. Nu zijn we volop bezig om alles ‘bio-proof’ te maken met de nodige certificaten.” Binnenkort zijn de producten van O’Sofit over heel Vlaanderen beschikbaar, en zullen ze via de centrale depot van Bio-Planet verdeeld worden.

O’Sofit begon eigenlijk toen Nick zijn vrouw ontmoette, op een vakantie in Mexico. De Belg en de Canadese werden vrienden, en zochten elkaar enkele keren op. 7 jaar geleden sloeg de vonk over, en zes weken later verhuisde ze naar ons land. “Ze heeft ondernemersbloed, en had in Canada ook een zaak. Hier wilde ze iets doen wat het in Canada goed deed, en het hier introduceren. Wat kunnen we hier doen dat ginder werkt? Na heel veel research en experimenteren waagden we de sprong en vandaag geloven meer en meer mensen in ons verhaal. Intussen hebben we een jong en gemotiveerd team rondom ons, en dat geeft een heel positieve synergie voor de toekomst.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer