Nieuws Kempen CooKINGS serveert 6.000 couverts op Dour Festival

CooKINGS serveert 6.000 couverts op Dour Festival

CooKINGS serveert 6.000 couverts op Dour Festival

cookingsHet is deze dagen alle hens aan dek bij CooKINGS in Mol. Het cateringbedrijf verzorgt tot en met zondag de artiesten- en crewcatering op het Dour Festival in het gelijknamige Waalse dorpje. “In totaal gaat het om 6.000 couverts”, zegt Steven Van Ham, samen met Peter Claessen en Heidi Van Sant zaakvoerder van CooKINGS. En of dat nog niet genoeg is, gaat de cateraar de komende dagen ook aan de slag op Blues Peer.

Voor Dour Festival is het het tweede jaar op rij dat CooKINGS het cateringcontract binnenhaalt. “Sinds maandag zijn we al bezig met het koken voor de crew, vanaf vanavond beginnen we ook voor de artiesten”, aldus Steven Van Ham. “Het medewerkersrestaurant bevindt zich op het festivalterrein zelf. De artiesten eten in de refter van de plaatselijke school, op zo’n 2 km van het terrein.” Of er uit die hoek bizarre eisen komen? “We hebben inderdaad riders gekregen met allerlei wensen, maar we voorzien een standaardbuffet waarin alle vragen naar bijvoorbeeld vegetarisch en veganistisch al terugkomen.”

CooKINGS is met 22 medewerkers actief op Dour Festival. Van Ham: “Dat heeft te maken met de lange shiften in de restaurants. De medewerkers kunnen eten van 7 tot 24 uur, de artiesten van ’s middags tot 1 uur. Normaal zouden onze medewerkers op de crewcamping slapen, maar we hebben voor hen een hotel geboekt zodat ze ’s morgens goed uitgeslapen weer aan hun job kunnen beginnen.” Het festival verwacht meer dan 200.000 bezoekers.

Logistiek huzarenstuk
Ook logistiek vormt dit project een grote uitdaging. “Het is 2,5 uur rijden tussen Mol en Dour. Al onze materialen en kooktoestellen zijn maandag met twee opleggers naar Dour getransporteerd. Het eten wordt in onze productiekeuken hier voorbereid, gaat dan op gekoeld transport en wordt ginds afgewerkt. Verder hebben we daar een minimale mogelijkheid tot afwassen zodat alle vuile borden en bestek naar hier komen en nadien weer proper naar Dour vertrekken.”

Op Blues Peer zorgt  CooKINGS voor 200 couverts voor de artiesten en 1.400 voor de medewerkers. “Daar zijn we met vier mensen aan de slag: twee koks en twee polyvalente medewerkers. We werken er samen met lokale vrijwilligers die afruimen, het buffet verzorgen en afwassen”, besluit Steven Van Ham.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer