Nieuws Kempen Cool company in Roland-gebouwen

Cool company in Roland-gebouwen

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al een tijd te koop. Het is nu in twee delen opgesplitst. ACB kon het achterste deel met kantoren en magazijnen kopen. Enkele weken geleden verhuisde het bedrijf van Stephen Aerts naar de nieuwe site.

“De ligging is voor ons ideaal”, zegt c.o.o. Wim Eelen. “Het gebouw is 40 jaar oud, en we hadden wel wat renovatiewerken om alles terug in orde te krijgen. Technisch kreeg het gebouw een hele facelift.” Aan de buitenkant werd het gebouw opgesmukt, en binnenin kwamen er nieuwe lucht- en gaswarmtepompen, een keuken en een douche. Goed voor een renovatiebudget van om en bij de 400.000 euro.

ACB kende de laatste jaren een stevige groei, mede dankzij de sterk groeiende particuliere markt. “We waren altijd verder aan het uitbreiden, tot we op den duur magazijn achter magazijn achter magazijn hadden. Nu hebben we 1 centrale opslag. We hadden 45 volle vrachtwagens met stock die we moesten verhuizen.”

Stephen Aerts startte zijn bedrijf 18 jaar geleden, dat zowel groothandel en distributeur is. “Voor merken is de stap te groot om zelf op de markt te komen. Dan is samenwerken met een verdeler interessanter. We verdelen voornamelijk Japanse merken. De Japanners zijn wereldspelers op gebied van airco. Ze hebben een vergelijkbaar klimaat, en alles is ginder uitvoerig enkele jaren getest alvorens de toestellen in Europa verkocht worden.”

Bij ACB werken 27 personen. “Bij een groothandel is het belangrijk dat medewerkers je product door en door kennen. Zij moeten namelijk de installateurs goed kunnen adviseren. De meesten van onze mensen zijn A1-profielen.” Wim Eelen heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf. Eigenaar Stephen is zelf meestal bezig met opportuniteiten en projecten. “Stephen  is een geweldige motivator en people manager. Hij is altijd goed gezind, en dat straalt af op onze mensen. Hierdoor kunnen we bouwen op elkaar.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer