De kiwibes ziet er misschien exotisch uit, maar wordt gewoon geteeld in België en Nederland en verkocht onder het Hoogstraten label. In tegenstelling tot de klassieke kiwi, die een warm klimaat nodig heeft, kan de kiwibes door de juiste teelttechnieken probleemloos lokaal geteeld worden. Bovendien is deze teelt erg goed bestand tegen ziekten en plagen.
Coöperatie Hoogstraten verwacht dit seizoen 30 ton kwaliteitsvolle kiwibessen in de winkelrekken te krijgen. Dat zou men niet kunnen waarmaken zonder het passioneel ondernemerschap van de telers. De bes is klein, maar zit wel boordevol geduldig vakmanschap.

De Hoogstraten kiwibessen zijn enkel verkrijgbaar van augustus tot oktober. Dat korte oogstseizoen heeft Coöperatie Hoogstraten er niet van weerhouden om flink te investeren. Een optische installatie sorteert de kiwibessen op grootte, schilkwaliteit, kleur en rijpheid. En dankzij de handige topseal-verpakking kan je de kiwibes op elk moment als tussendoortje eten.
Sinds zijn introductie meer dan tien jaar geleden, is de kiwibes niet meer weg te denken uit de Belgische supermarkten. “De Belgische retail is al jaren klant aan huis”, zegt Jan Engelen, business manager bij Coöperatie Hoogstraten. “Elk jaar weer kijken ze uit naar de komst van onze kiwibessen.”