Nieuws Kempen Cordeel renoveert voor 50 miljoen residentiewijk SCK-VITO

Cordeel renoveert voor 50 miljoen residentiewijk SCK-VITO

Cordeel renoveert voor 50 miljoen residentiewijk SCK-VITO

De wetenschapsinstellingen SCK en VITO zullen de komende jaren 323 wooneenheden van de residentiewijk aan de Boeretang in Mol laten renoveren. De opdracht is toegewezen aan bouwbedrijf Cordeel en vertegenwoordigt een waarde van 50 miljoen euro.

De residentiewijk werd eind jaren ’50 gebouwd om werknemers van het Studiecentrum voor Kernenergie te huisvesten. Bij de splitsing tussen SCK en VITO werden de woningen verdeeld. Na meer dan 60 jaar dringt een grondige renovatie van de wijk zich op. “We hebben beslist om een beroep op een externe partner te doen met een duidelijk opdracht: een uniek woonproject met respect voor de bestaande architectuur en de groene omgeving”, zegt Eric Van Walle, directeur-generaal van het SCK.

Optimale ervaring
Beide instellingen stellen meer dan 1.500 mensen te werk, vaak met een internationale achtergrond. “We vinden het belangrijk om onze internationale experten een optimale ervaring te bieden. Een nabijgelegen huisvesting in een mooie omgeving en met alle hedendaagse comfort maakt daar deel van uit“, zegt Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder van VITO.

Paul Ivens, bestuurder bij Cordeel: “Een project als dit komt in België geen 2 keer voor. In totaal krijgen 323 wooneenheden een grondige opfrisbeurt. Het gaat om de zogenaamde dormitories of studentenkamers, studio’s, appartementen, rijwoningen en villa’s. Voor deze residentiewijk zullen we bovendien een nieuw warmtenet aanleggen en zullen wij ook instaan voor het onderhoud gedurende 25 jaar.”

De renovatie verloopt in verschillende fases, waarvan de eerste begin 2019 start.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer