Cores Development mag starten met de bouw van Zillelande

MOL – Cores Development heeft groen licht gekregen om volgend voorjaar te starten met de bouw van de eerste 86 van in totaal 350 appartementen van Zillelande.

Exact 54 jaar na de sluiting van de voormalige en erg succesvolle tegelfabriek NV Helsen Industrie, krijgt de site op de Keirlandse Zillen een nieuw tweede leven. Na een intensief voortraject mag projectontwikkelaar Cores Development volgend voorjaar starten met de bouw van de eerste 86 van in totaal 350 appartementen van Zillelande. Dat wordt een hoofdzakelijk residentiële woonbuurt die ook een aantal buurtondersteunende faciliteiten zal tellen, zoals een kinderdagverblijf en een praktijk – of kantoorruimte voor een vrij beroep.

Innovatief en aantrekkelijk

“We zijn erg tevreden dat we mogen starten met de eerste fase van Zillelande”, aldus Sophie Deprez, CCO Cores Development. “Mol krijgt er zo een van de meest innovatieve en aantrekkelijkste woonwijken van de Kempen bij. Tijdens de werkzaamheden blijven we nauw in contact staan met de gemeente en de buurtbewoners, zodat we hen goed kunnen informeren. De hinder zullen we zo veel mogelijk beperken.”

Cores Development trekt vol de duurzame kaart en maakt Zillelande volledig gasloos dankzij hernieuwbare en energiezuinige alternatieven zoals warmtepompen, groendaken, regenwaterrecuperatie en ecologische corridors. De warmtepompen worden aangesloten op een BEO-veld (Boorgaat Energie Opslag), waarbij tot 150 meter diep in de grond geboord wordt. Dat is anderhalf keer de hoogte van het Atomium in Brussel. Met een E-peil dat onder de 30 ligt, zijn de appartementen erg energiezuinig. Bovengronds zijn een aantal bezoekersplaatsen voorzien, ondergronds kunnen de bewoners hun wagen parkeren. Daarnaast komt in de wijk een autodeelsysteem en worden verschillende laadpunten voor wagens en fietsen voorzien.

Registreren

In november van dit jaar start ook de verkoop van de 86 appartementen. Geïnteresseerde kopers kunnen zich nu al registreren via de website, waarna de ontwikkelaar automatisch contact opneemt. Cores Development hoopt in 2025 de eerste bewoners te verwelkomen. In de loop van volgend jaar dient Cores Development de bouwaanvraag in voor de tweede fase van Zillelande.

http://www.zillelande.be