Nieuws Kempen Corinne Voets importeert al 11 jaar Italiaanse wijnen.

Corinne Voets importeert al 11 jaar Italiaanse wijnen.

Corinne Voets importeert al 11 jaar Italiaanse wijnen.

Corinne VoetsEen dame die wijnen invoert. Zijn er zo veel in de Kempen? Corinne Voets uit Kasterlee met Nederlandse roots en zaakvoerster van Bevo, importeert al 11 jaar Italiaanse wijnen voor zaken als de Potiron of Lazuli.

„Een dame die in wijnen handelt? Zo speciaal is dat toch niet? Lef en durf volstaan”, lacht Corinne Voets. „Ik doe het nu al 11 jaar ondertussen. Het begon ooit als hobby met een wijncursus. Ik heb ooit gewerkt voor een wijnhandel in Franse wijnen, en toen de vraag naar andere dan Franse wijnen alsmaar groter werd, heb ik de stap gezet. Ik importeer uitsluitend Italiaanse wijnen, van noord naar zuid. Zowel de gewone Italiaanse basiswijn als de echte toppers. Ik bezoek jaarlijks Vinitaly in Verona, dé grootste wijnbeurs van Italië met 4.000 exposanten en 150.000 bezoekers. Thuis bereid ik dan voor welke regio ik wil opnemen in het assortiment of welke regio ik verder wil uitbreiden. Ik leg contacten en bezoek deze producenten dan op de beurs. Een eerste degustatie doe ik ginder ter plekke, de wijnen die me aanspreken laat ik naar België opsturen voor een blinde degustatie. De wijnen die er dan uitspringen, neem ik op in het aanbod.”

Een van die wijnen die eruit springen volgens Corinne is de Franciacorta. “Dit is de Italiaanse champagne. Het is een uniek product, uitsluitend gemaakt in Lombardije aan het Lago d’Iseo. De Franciacorta heeft een DOCG status. Het grote verschil met champagne is dat de voorschriften om Franciacorta te maken veel strenger zijn dan in de Champagnestreek.”

Volgens Corinne Voets is niet zozeer haar wijngamma uniek, maar eerder haar aanpak. „Ik doe dit helemaal alleen, zonder personeel of vrachtwagen. Daardoor kan ik scherpe prijzen hanteren.” De Italiaanse wijnen van Bevo staan op de kaart bij o.a. de Potiron en Den Cardijn in Kasterlee of Lazuli in Turnhout.

Op 18 en 19 oktober van 13 tot 19 uur organiseert Bevo haar jaarlijkse degustatieweekend. Tijdens het degustatieweekend in het industrieterrein Rode Akkers te Kasterlee zijn de meeste producenten aanwezig en kunnen bezoekers zo’n 100 wijnen proeven en bestellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer