Nieuws Kempen Corona doet mensen weer puzzelen

Corona doet mensen weer puzzelen

Corona doet mensen weer puzzelen

WESTERLO – Puzzelen is plots weer razend populair, nu zoveel mensen thuis zitten met de coronamaatregelen. Dat merkt Lotana, de Westelse online shop van speelgoed en gezelschapsspelen. Het bedrijf draaide op een week voor puzzels dezelfde omzet als in normale omstandigheden over een half jaar.

Puzzelen is weer in, nu mensen mogelijkheden zoeken om zich de komende weken thuis bezig te houden. Bij Lotana in Westerlo is de verkoop van legpuzzels de voorbije week vertienvoudigd. “De vraag naar gezelschapsspelen is ook gestegen”, weet zaakvoerster Marjolijn Van Mellaerts. “Maar nu overstijgt het aantal bestellingen van puzzels dat van de gezelschapsspelen. Dat gebeurt anders nooit. Ik kan er mij wel iets bij voorstellen. Met een puzzel kan je uren bezig zijn en je kan er ook samen aan werken.”

cadeau

Marjolijn Van Mellaerts merkt dat er ook heel wat mensen zijn die een puzzel bestellen voor iemand anders, meestal een ouder of grootouder. “Daar komen onze Easy Handling puzzels vaak goed van pas”, licht Van Mellaerts toe. “Dat zijn puzzels met grote stukken die zijn ontwikkeld voor mensen die bijvoorbeeld een beperkt zicht hebben, of moeilijkheden met fijne motoriek. Tegelijk zijn het wel puzzels met volwassen thema’s.”

Pandemic

Nog opvallend: bij de gezelschapsspelen blijkt één spel nu bijzonder populair. Dat heet, toevallig of niet … ‘Pandemic’. “In dat spel zijn er 4 virussen met verschillende uitbraken over de wereld”, licht Marjolijn toe. “De spelers hebben de rol van een arts, wetenschapper of iets dergelijks. Ze moeten samenwerken om het virus te bestrijden.”

Of hoe het echte leven en de fantasiewereld mekaar weer eens beïnvloeden.

wwww.lotana.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.